Szerencsejáték-függőség téma

Azonosították a játékszenvedéllyel összefüggő agyterületet

MTI

Brit kutatók azonosították azt az agyi területet, amely a játékszenvedéllyel függhet össze - derült ki tanulmányukból.

A kóros szerencsejátékról

WEBBeteg, OPAI

A szerencsejátékos fogadást köt, tétet tesz egy valójában véletlen által meghatározott kimenetelű eseményre. Téves vélekedése az, hogy uralni tud, kontrollálni képes egy tőle alapjában független következményt.

Intenzív gyógyító program alkoholbetegeknek a Nyírő Gyula Kórházban

WEBBeteg, OPAI

A problémás és kényszeres szenvedélyes szerencsejátékosok, valamint az alkoholbetegek intenzív gyógyító programja 2013 óta elérhető a Nyírő Gyula Kórház - OPAI Addiktológiai Osztályának Minnesota Részlegén.

Játékfüggőség: mivel töltsük ki az űrt?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A magyar lakosságnak jelenleg nagyjából egy százalékát érinti a játékszenvedély, de a betegek száma növekvő tendenciát mutat. Mint általában a szenvedélybetegségeknél, itt is nagyon fontos, hogy a beteg képes legyen megfogalmazni, hogy a tünete helyett mit tud elképzelni az életében, mint örömforrást.

A korlátozás segítheti a szenvedélybetegek gyógyulását

MTI

A nyerőgépek számának korlátozása hatékony módszer lehet, hogy megelőzzék a Magyarországon egyre súlyosbodó problémát jelentő játékszenvedély terjedését, és a szenvedélybetegek gyógyulását is nagyban segítené - mondta Németh Attila pszichiáter az MTI-nek.

Játékszenvedély teszt

Játékszenvedély

A játékszenvedély éppen olyan betegség, mint az alkoholizmus, vagy nikotinfüggőség. Tesztünk segítséget nyújt ahhoz, hogy megtudja, játékfüggő-e.

Vesztésre áll a szerencsejátékosok gyógyítása

Független Hírügynökség

Több tízezerre becsülik itthon a szerencsejáték-függőket, mégis mindössze 2-3 intézményben foglalkoznak gyógyításukkal. Ráadásul ezeken a helyeken sem külön osztályok szakosodtak erre.