• Szőlő témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    A szőlő (a gabona mellett) az egyik legősibb kultúrnövényünk. Kezdettől fogva szent és isteni növénynek, életfának tekintették az emberek. A sumér ékírás az élet szót szőlőlevél alakú jellel ábrázolta.
    Több mint TestŐr
    A hidratáció hiánya azonnal látszik a bőrön, kezdetben apró, kis ráncok jelennek meg, de ha a vízhiány tartós vagy állandó, ezekből a felszíni ráncokból rugalmatlan bőr és mély ráncok alakulnak ki. Az alkoholról sokan tudják, hogy nemcsak a bőrt, de az egész szervezetet dehidratálja, de kis mennyiségű borfogyasztás a szőlőben található antioxidáns hatás miatt kifejezetten jó hatással van a bőrre. A szőlőnek ezt a jótékony hatását számos kozmetikai termékben is hasznosítják.
    Több mint TestŐr
    A szőlőnek egyrészt éppen szezonja van, másrészt kevés olyan gyümölcs van, amiről ennyi jót lehetne hallani. Tele van antioxidánssal, flavonoidokkal, vitaminokkal, így a szőlő tartalmú krémekkel nagyon sok tápanyagot lehet bejuttatni a bőrbe.
    Több mint TestŐr
    Ha igazán finom borokat szeretnénk fogyasztani, szerencsére nem kell Toscanáig utaznunk, hiszen ízletes borokat és gyönyörű tájat is találhatunk Monoszlón, Liszkay Mihály birtokán!
    Több mint TestŐr
    A bőr öregedése egy természetes folyamat, amit bár el kell fogadnunk, de azért minden nap igyekszünk tenni ellene. Próbálunk odafigyelni a bőrünkre: kozmetikushoz járunk, különböző arckrémeket használunk.
    MTI
    Több gyümölcs, különösen áfonya, alma és szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.
    MTI
    A porított szőlő hatékony lehet a szívbetegség és a cukorbetegség ellen. A biztató eredményeket a Kísérleti Biológia nemzetközi kongresszusán ismertették Kaliforniában.
    WEBBeteg - focus.de
    Szőlőmagból nyert vegyület hatására a rákos sejtek elpusztítják önmagukat. A meglepő labortesztről amerikai kutatók számoltak be a közelmúltban.