Szívműködés téma

A nitrát típusú értágítók

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész

A nitrát típusú értágítók olyan gyógyszerhatóanyagok, melyek gyorsan és hatékonyan tágítják az ereket, különösen a szívet ellátó koszorúereket, ezáltal javítják a szívműködés hatásfokát, mikor az a túlterheltség miatt nem jut elegendő oxigénhez.

Ujjbegyeket a pulzusra! - A remegő szívverés veszélye

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A szív- és érrendszeri betegségek hazánkban is élen állnak a halálhoz vezető kórok listáján. Ezért is fontos, hogy a lakosság tagjai felismerjék szívük működésének esetleges zavarát, s a tüneteket megfigyelve panaszukkal felkeressék a háziorvost, majd javaslata alapján a szakellátást - hangsúlyozták kardiológus szakemberek a Nemzetközi Pitvarfibrillációs Hét egyik tájékoztató eseményén.

A D-vitamin segíti a szív gyógyulását egy angol tanulmány szerint

MTI

A D-vitamin szedése segítheti a szívizomgyengeség gyógyulását egy kevés résztvevővel végzett angol kutatás alapján.

Élettelenül talált koraszülöttet mentettek meg Cserkeszőlőn

MTI

Újraélesztettek egy élettelenül talált koraszülött kisfiút a mentőszolgálat munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Rákkongresszus - Lehetséges a terhesség alatt a kemo- és a sugárterápia

MTI

Lehetséges a kemo- és a sugárterápia a várandósság alatt, legalábbis a második harmadtól kezdve - derült ki a Madridban folyó Európai Rákkongresszuson (ESMO) elhangzott egyik előadásból.

Mi a szívfrekvencia-variabilitás és mi a jelentősége?

Dr. Letoha Annamária, belgyógyász - Hypertonia

A szívműködés soha nem teljesen ritmusos. A szívverés ritmusa szívbetegség esetén teljesen kaotikussá válhat, azonban egészséges emberben sem teljesen szabályos.

Szívelégtelenségben elhunyt a válogatott kosaras

WEBBeteg

Életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója.

Vészhelyzet - azonnal hívja a 104-et!

MTI

A klinikai vizsgálatokban kiválóan teljesített az a parányi műszer, amely szívbetegek esetében azonnal jelzi akár egy lehetséges szívinfarktus bekövetkezését is - írja Matos Lajos, az MTI szakértője.

Az energiaitalok szív- és érrendszeri kockázatai

MTI

Emeli a vérnyomást, fölgyorsítja a szívműködést, szívritmus- és alvászavarokat okoz a nagy hatóanyag tartalmú energiaitalok fogyasztása - mutatták ki vizsgálatukban lengyel kutatók.

Új eszköz a szívműködés diagnosztikájában

MTI

Az eddig használt echokardiográfiás ultrahangnál ötszörte gyorsabb ultrahangot alkalmazott a szív vizsgálatára egy amerikai kutatócsoport.