Svábhegyi Gyermekgyógyintézet téma

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

WEBBeteg

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet, amely a Doktor24 Csoport tagja, több mint 50 éves hagyományokkal rendelkező gyermekgyógyászati központ. Eredeti alapítási célunknak megfelelően beteg gyermekeken kívánunk segíteni minden lehetséges formában. (X)

Dr. Blatniczky László PhD: segítünk a vízilabda edzőknek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

Szerencsés vagyok, ugyanis azzal foglalkozhatok, ami egyben a hobbim is - mondja a csecsemő- és gyermekgyógyász, endokrinológus, diabetológus szakorvos, a Budai Gyermekkórház Diabetológiai Szakambulanciájának főorvosa, aki 2014 óta várja a kis betegeket a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet magánrendelésén.

Eredményesen lehet kezelni bizonyos magzati szívritmuszavarokat

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

A veleszületett szívhibák a leggyakrabban előforduló fejlődési rendellenességek, a koraszülések mellett a csecsemőhalandóság legfőbb meghatározói - nyilatkozta a WEBBeteg.hu portálnak dr. Ladányi Anikó csecsemő- és gyermekkardiológus főorvos, aki szerdánként várja a betegeket a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakrendelésén.

Folyamatos szemészeti vizsgálatra lenne szüksége a gyermekeknek

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

Az egyik leggyakoribb szembetegség a gyermekeknél a kancsalság, a két szem nézővonalának eltérése, amelyet konzervatív és szükség esetén sebészi módszerekkel kezelünk - mondja dr. Hangyál Éva gyermekszemész specialista, aki tavaly óta az OptoKid Gyermekszemészet és Binokuláris Látáscentrum szakrendelésén várja a betegeit.

Dr. Bánfi Andrea PhD.: Nagyon fontos a környezetünkkel szembeni tolerancia

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Portré

Általában nem lehet húszperces szakorvosi vizit alkalmával a pontos diagnózist megállapítani, lépésről lépésre kell haladni, mint ahogyan ismételt kontrollra, folyamatos gondozásra van szükség a krónikus légúti és egyéb allergiás betegségben szenvedő gyermekek kezelésekor - hangsúlyozza dr. Bánfi Andrea csecsemő- és gyermektüdőgyógyász szakorvos, főorvos, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakmai vezetője.

Dr. Kovács Tibor: Örök gyermek maradok egy ilyen fiatalos környezetben, a kis betegek között

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosigazgatója végzettségét tekintve csecsemő- és gyermekgyógyász, aki több mint tizenöt éves háziorvosi tapasztalattal rendelkezik. És még akkor nem árultunk el mindent.

Humánus, de bizonytalan kezelés

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

A legfrissebb kutatások szerint úgy tűnik, hogy a kizárólagosan szájon át adott antibiotikumok hasonlóan jól használhatók akut vesemedence-gyulladás kezelésére, mint a váltott antibiotikus kezelések. A Svábhegyi Gyermekgyógyintézet szakértője azonban óvatosságra int.