Stria téma

Striák - Miért alakulnak ki, hogyan lehet kezelni?

Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus

A striák a feszülés irányára merőleges lila vagy vörös csíkok, amelyek később gyöngyházas fehér színűvé fakulnak. A csíkok jellemzően nagy hízás és fogyás után jelentkeznek, esetleg éppen ezért terhesség következtében, vagy ha valaki túl intenzíven folytatja a testépítést, esetleg hirtelen nő.

Gyors fogyás vagy hízás: a striák

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

A stria nem más, mint a bőr olyan területe, mely kinyúlt. Általában jelentős testsúlygyarapodás vagy testsúlyvesztés okozza, s a bőr rugalmasságától függ, hogy mindez a folyamat milyen nyomot hagy.

Csodás bőr várandósság alatt és után

Oxygen Medical

A fogantatás pillanatától kezdve számos változás kezdődik szervezetben, mely a magzat egészséges fejlődését szolgálja. Dr. Boros-Gyevi Márta, bőrgyógyász- kozmetológus a várandósság alatti hormonális és kötőszöveti változások hatásairól beszélt, amelyek a bőr és a haj állapotát érintik.

Hogyan múlasztható el a stria? - Az orvos válaszol

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Csúnya striák alakultak ki nálam a szülés után. Mit tehetnék, hogy elmúljanak, nagyon el vagyok keseredve! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Terhesség és bőrváltozások

Orvostkeresek Egészségmagazin

A fogantatás pillanatától kezdve számos változás kezdődik szervezetben, mely a magzat egészséges fejlődését szolgálja. A pocak gömbölyödése mellett a várandósság alatti hormonális és kötőszöveti változások hatásai a bőr és a haj állapotában is egyaránt jelentkeznek.

Van megoldás a szülés utáni problémákra!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A szülés önmagában csodálatos esemény, amely azonban nem várt kellemetlenségekkel is járhat a későbbiekben. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza a leggyakoribb problémákra és azok kezelésére hívta fel a figyelmet.

stiria fiatal fiú hátán

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

14 éves fiú hátának alsó részén vízszintes rózsaszínű-lilás stiria szerű csíkok láthatóak, igen nagy számban magasság: 169 cm súly: 50 kg

Tisztelt Bőrgyógyász! Legyen kedves megnézni a képet mitől lehetnek ezek a abnormális striák?

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Nem szoktam túlságosan fogyni és túlságosan hízni hirtelen,nemszoktam túl nehezeket emelni csak munkahelyen maximum 40kg ot mégis ilyen striák alakultak ki a kezemen. Attól tartok hogy ezek a papirvékony bőr réteg elszakad. Ön szerint forduljak orvos

stria

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

üdv! testépités során nagyon sok stria alakult ki a bőrömön.és azóta is a legapróbb súly ingadozás, ha fogyok ha hizok akár egy kicsit is..repedek! sok vizet iszok, kenem a bőröm, vitaminok. de igyis.. mittehetnék hogy meg előzzem? tetoválást szer

stria

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina

Üdv! nagyrészt súlyzós edzéseket végzek, pár évvel ezelőtt komolyabban, és elég nagy tömeg jött rám.. és azzal striák is.. elég sok, és sok helyen.. azóta a legkisebb testsúly változás hízás/fogyás utan ujjabak jelennek meg, vagy a meglévő reped tov