Rezidens szövetség téma

A rezidensszövetség a hálapénz minden formáját elutasítja

MTI

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) a hálapénz adásának minden formáját elutasítja, a szervezet úgy véli, ez a szoftkorrupt rendszer nem támogatja a tisztességesen dolgozók boldogulását, az anyagi juttatások nem a valós teljesítményt tükrözik és egyben gátjai minden ésszerű reformnak.

„Nincsenek hosszú éveink a helyzet normalizálására” – interjú a Magyar Rezidens Szövetség Elnökével

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró

„Ha az orvosképzésünk minőségén akarunk javítani, akkor akarva-akaratlan az egészségügyi rendszert sorvasztó összes problémával foglalkoznunk kell.” – véli Dr. Dénes Tamás, a Magyar Rezidens Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke, akivel a magyar rezidensek és orvosok helyzetéről, kilátásairól, illetve a szervezet törekvéseiről beszélgettünk.

Nem aktiválják a felmondóleveleket a rezidensek

MTI

Nem aktiválják azokat a felmondóleveleket, amelyeket mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezett ügyvédi letétbe a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeinek javításáért.

A rezidensszövetség a szakorvos-jelöltek plusz pénzéért

MTI

Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Rezidensszövetség az egészségügyi államtitkárságnál a hiányszakmákban elhelyezkedő szakorvosjelöltek bértöbbletének kifizetéséért - olvasható a Magyar Nemzetben.

Rezidens szövetség: nincs érdemi változtatás rendeletben

MTI

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) megdöbbenését fejezi ki amiatt, hogy az Egészségügyi Minisztérium - az ígérete ellenére - érdemi változtatás nélkül kívánja a héten kormány elé terjeszteni a rezidensképzésről szóló kormányrendeletet.