• Plazmaferezis téma

    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    A plazmaadás a véradás egyik speciális formája: olyan folyamat, melynek során a donortól csupán a plazmafolyadék kerül levételre, miközben a vér egyéb, úgynevezett alakos elemei azonnal visszajutnak a szervezetbe.
    WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita
    A TTP, azaz a trombotikus trombocytopenias purpura egy vért érintő betegség, amelyben a vérlemezkék elhasználódnak az erekben kialakuló kis vérrögök miatt. Az esetek többségében a betegség oka nem ismert.
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    A plazmaferezis a véradás egyik formája, a levett plazmafolyadék gyógyszerkészítmények előállításához szolgál alapanyagul. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem véradás! Mi a különbség?
    Hypertonia - Dr. Bajcsi Dóra belgyógyász, hipertonológus, nefrológus
    Glomerulonefritisz során a glomerulusok és a bennük lévő szűrőhártyák károsodnak, így áteresztik a szervezet számára fontos fehérjéket vagy vörösvértesteket.
    Plazmaferezis Állomás Közhasznú Nonprofit Kft.
    Emberi vérplazmából készülnek a különböző alvadási faktorok, amelyek a veleszületett vérzékenységben, a hemofíliában szenvedő betegek ellátásához szükségesek.
    Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva
    Tisztelt Doktornő! Sclerozis Multiplexben szenvedek. Mivel az elmúlt 7 évben nagyon sok steroidot kaptam, orvosom azt javasolta, hogy kapjak inkább plazmafelezést.Jelenleg elég rosszul vagyok.De semmit nem tudok erről a...