Pigment téma

Májfolt: miért alakul ki, hogyan tüntethető el?

WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász - 2022-11-05 15:37
Májfolt
A májfoltok a homlokon, az arcon, illetve a száj körül kialakult halványbarna, éles szélű, általában szimmetrikusan megjelenő pigmentált foltok, melyek az esetek több mint 90 százalékában a nőket érintik.

Az UV-sugárzás káros hatásai

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász - 2022-08-10 14:03
UV-sugárzás
Sokan szeretik a napozást, a kellemes melegben történő napfürdőzést. Azonban a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is. Fontos, hogy mindig legyünk felkészültek és elővigyázatosak, mert a leégés mellett akár súlyosabb következményei is lehetnek egy kellemes strandolásnak.

Vitiligo - Egy titokzatos bőrbetegség

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2020-10-21 03:05
Vitiligo
A vitiligóban szenvedő betegekre jellemző, hogy elveszítik a bőrük melanintartalmát. A melanin határozza meg a bőr, a haj, a szem színét. Akkor fordul elő vitiligo, ha a melanint termelő sejtek elpusztulnak vagy képtelenné válnak melanin előállítására, ez lassan növekvő, szabálytalan alakú fehér foltokat eredményezhet a bőrön.

Lehetséges?

Orvos valaszol - Dr. Hangyál Éva - 2014-03-31 21:36
Tiszteletem! Egy "érdekes" problémával fordulnék Önhöz. A jobb szememben található egy pigment szál. Úgy tudom, hogy ez születésem óta ott van. A kérdésem a következő: Lehetséges lenne ezt a szálat műtéti úton eltávolítani?

kreol bőr fehérítés

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2012-06-23 20:47
Tisztelt doktorúr/doktornő! Kreol bőrrel születtem, anyámtól kaptam ezt az "ajándékot". Gyakran kétségbe vonják a származásom, ezért szeretnék segítséget kérni Öntől. Olvastam, hogy sebészeti beavatkozással meg lehet szüntetni a bőr barnaságát (b