Orvostanhallgató téma

Megrendezik a világ első online Nemzetközi Diagnosztikai Bajnokságát

InSimuBlog
2018-06-22 16:07

A verseny során az orvostanhallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy összehasonlítsák klinikai tudásukat és diagnosztikus képességeiket - ugyanazokat a virtuális betegeket kell legpontosabban, szakmailag megfelelő, de költség- és időhatékony módon diagnosztizálniuk.

Fogorvostan-hallgatók: hatással vagyunk a páciensekre

WEBBeteg - T. A., újságíró
2018-04-25 17:25

Fülöp Zsanett, végzős fogorvostan-hallgató a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán, amely idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A hallgató államvizsga előtt áll, és a folytatáson gondolkodik, ha minden igaz, a szájsebészet felé veszi az irányt.

Ezek a diákok egy egészségesebb Magyarországért dolgoznak

WEBBeteg - V. M.
2017-10-17 18:56

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) 2006-os alapítása óta a Semmelweis Egyetem egyik legnagyobb nonprofit, közhasznú diákszervezetévé nőtte ki magát. Az egyesület céljairól, eredményeiről és nemzetközi kapcsolatairól Süli Orsolyával, a szervezet külügyi elnökhelyettesével beszélgettünk.

Teddy Doktorok Meséi

Pécsi Tudományegyetem
2016-05-18 17:00

Egyedülálló hazai kezdeményezés keretében orvostanhallgatók készítettek gyermekek számára mesekönyvet, mely a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar gondozásában jelent meg.

Orvosképzés Magyarországon egy orvostanhallgató szemével

WEBBeteg - Holányi Péter
2015-12-15 17:25

Jelenleg Magyarországon négy város (Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs) négy egyetemén folyik orvosképzés. Mindegyik egyetemen külön-külön karon képzik az orvosokat és a fogorvosokat, ami alapvetően azért van, mert az évtizedek során egy önálló tudományággá nőtte ki magát a fogorvoslás.

Orvostanhallgatókat nevelnek az egészséges életmódra

WEBBeteg - Szondi Réka, újságíró
2013-03-05 17:12

A magyarok egy mindeddig keveset vizsgált rétegének, az egyetemistáknak az egészséges életmódra nevelését tűzte ki céljául a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége három hazai egyetemmel – köztük a Debreceni Orvos- és Egészségtudományi Centrummal – együttműködésben. A március 18-án induló program öt szemeszteren keresztül, összesen közel 4500 hallgató életmódváltását segíti.