Orvoslátogató téma

Gyógyszergyári orvosi promóció – merre tovább?

Szinapszis

A hazai gyógyszeripar igazán eseménydús évet tudhat maga mögött, és várhatóan 2012 is tartogat majd új kihívásokat. Az egészségügy reformjának lépéseit összefoglaló Semmelweis illetve Széll Kálmán tervek számos olyan intézkedést vezettek be, illetve kezdeményeztek, amelyek alapjaiban alakítják át az egészségügyi, gyógyszeripari vállalatok belső működését és marketing stratégiáját egyaránt.

Újra lesz orvoslátogatói díj

Független Hírügynökség

Bár az Alkotmánybíróság júniusban megsemmisítette, az egészségügyi tárca az orvoslátogatói díj visszaállítását kezdeményezi. A gyártók szerint a díj diszkriminatív, nem jár érte ellenszolgáltatás sem.

Rövidülhetnek a várólisták, marad az orvoslátogatói díj

Független Hírügynökség

A kórházi várólisták csökkentése érdekében augusztustól nő az egészségbiztosító kontójára elvégezhető beavatkozások száma - tudta meg a Világgazdaság. Kökény Mihály közben a Népszabadságnak adott interjújában azt közölte, hogy az orvoslátogatói díj várhatóan visszakerül a gyógyszertörvénybe.

Eltörölték az adókötelezettséget

Független Hírügynökség

Eltörölte az Alkotmánybíróság a "gyógyszerismertetők", azaz a céges orvoslátogatók után fizetendő, havi 416 ezer forintos regisztrációs díjat. A díj a gyógyszergazdaságossági törvény 2007. január elsejei hatályba lépése óta volt érvényben.