• Olivaolaj téma

        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Mit jelent az extra szűz kifejezés? Miért nem alkalmas magas hőfokon történő sütésre? Tényleg csökkenti a rossz koleszterin szintjét? Rövid összeállítás az olivaolajról.
        WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Sokat olvashatunk a mediterrán diétáról, azonban szeretjük, ha komoly tények támasztják alá a kijelentéseket. Ez vezérlete a Harvard Egyetem kutatóit, akik 26 ezer görög ember életmódján keresztül vizsgálták, mennyire hasznos a mediterrán diéta.
        Több mint TestŐr
        A szőlő mellett az olajfa volt az emberek által termesztett első kultúrnövények egyike. Az olajfa csonthéjas terméséből, az olajbogyóból, többféle minőségű olajat készítenek. A legértékesebb a hidegen préselt kizárólag mechanikus úton előállított extra szűz olívaolaj. Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve. Az olívaolaj megóvja a sejteket a rákos megbetegedéstől, javítja a vastagbél állapotát és megszünteti a székrekedést. Tisztítja a májat, javítja az immunrendszert, óvja a szívet, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza a vércukorszintet, egészségesen tartja az agyat. Emellett a hajat, a körmöt és a bőrt is széppé varázsolja.
        Több mint TestŐr
        Mitől szűz a szűz? Mikor nevezhető annak és miért csíphet vagy lehet keserű a valóban minőségi olívaolaj? Tévhitek kontra valóság a növényi zsírok használata során. Mire kell figyelni az étrend-kiegészítő vásárláskor? Honnan deríthető ki, hogy a több tucat termék közül valójában melyikre van szükségünk? Szakértő és sztárok segítenek az eligazodásban.
        WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
        Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. Ezek a zsírsavak az emberiség táplálkozásában mindig is jelen voltak, azonban a szervezet biológiai folyamataiban betöltött értékes szerepüket, csak az utóbbi néhány évtizedben ismerték fel.
        Több mint TestŐr
        Sokan kutatják, vizsgálják azoknak az embereknek az életkörülményeit, táplálékát, akik matuzsálemi kort érnek meg. Megállapították, hogy ezek az emberek rendszeresen mozognak, sok zöldséget esznek és sok extra szűz olívaolajat fogyasztanak.
        WEBBeteg
        Túlsúllyal és kezdődő cukorbetegséggel bajlódó, kóros vérzsírszintű és magas vérnyomásos betegek, akiket ma legtöbbször metabolikus tünetcsoport elnevezéssel kezelnek, lényegesen ritkábban fordulnak elő ott, ahol a lakosság mediterrán étrendet fogyaszt - állapította meg egy felmérés.
        WEBBeteg - K. J. fordító
        Az omega-3 zsírsavak eddig a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések elleni küzdelemben csodafegyvernek számítottak. A legfrissebb tanulmányok arra hívják fel a figyelmet, hogy a sokat istenített zsírsavak túladagolva éppen ellenkező hatást válthatnak ki.
        Medipress
        Egy új kutatás szerint napi 53 grammnál több sajt másfélszeresére növeli, a mindennapos olivaolaj-fogyasztás viszont felére csökkenti a húgyhólyagrák kialakulásának kockázatát.
        MTI
        Minél szűzebbnek számít egy olivaolaj, annál jótékonyabb hatással van az egészségre. Az extra szűz változat különösen sok gyulladásért felelős gént képes elnyomni a szervezetben.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!