Olaj téma

Olajban sütés, kirántás - Beleillik az egészséges étrendbe?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018-05-26 05:21
Egy étrend összeállításakor számos összetevővel találkozhatunk, amely kritikus pont lehet az egészségmegőrzés szempontjából. Különböző nézőpontok és érvek szólnak a szénhidrátok, a zsírok, illetve a fehérjék mellett vagy épp ellen. Ezek között sokszor elég nehéz kiigazodni, hiszen nap, mint nap jelennek meg egymásnak ellentmondó kutatási eredmények. Az egyik ilyen terület a zsiradékok használata a konyhatechnológiában.

E-vitamin teszt

2014-11-07 00:00
E-vitamin-hiány ritkán fordul elő, ám bizonyos kórképek esetén számolni kell a hiányállapottal. Fennállhat Önnél az E-vitamin hiány veszélye?
Kilencven napos türelmi idő után lép hatályba az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó rendelet, amely a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A rendelet lényege, hogy tilos lesz forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek zsírtartalmában a transzzsírsavak aránya meghaladja a két százalékot.

Tévhitek a zsírokról és az olajokról

Daganatok.hu - 2013-06-22 13:41
Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek, és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.

Zsírok és olajok - Táplálkozási tanácsok

nagyranovok.hu - 2010-05-19 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.