• Olaj témájú cikkek

        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Egy étrend összeállításakor számos összetevővel találkozhatunk, amely kritikus pont lehet az egészségmegőrzés szempontjából. Különböző nézőpontok és érvek szólnak a szénhidrátok, a zsírok, illetve a fehérjék mellett vagy épp ellen. Ezek között sokszor elég nehéz kiigazodni, hiszen nap, mint nap jelennek meg egymásnak ellentmondó kutatási eredmények. Az egyik ilyen terület a zsiradékok használata a konyhatechnológiában.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Mára már egyértelmű vált, hogy az étkezéseinkkel elfogyasztott zsírok típusa fontosabb, mint a mennyisége. Azonban a számos kutatás és egészségnevelő program ellenére is akadnak fehér foltok a laikus közönség számára a javasolt zsiradékforrásokkal kapcsolatosan. A trópusi olajoknak is nevezett kókusz- és pálmaolaj kiváló példái ennek, hiszen számos tévhit él a köztudatban velük kapcsolatban. Vajon tényleg annyira egészségesek, mint amilyen a hírük? Ha nem, miért nem?
        Több mint TestŐr
        Az már nagyon sokszor hallottuk, hogy mennyire fontos, hogy parabén származékok, mesterséges szín – és illatanyagok ne legyenek a kozmetikumokban, és helyette próbáljuk meg a természetes összetevőket választani.
        Több mint TestŐr
        A hagyományos, tradicionális magyar ételeket szinte mindenki szereti, a turisták pedig különösen rajonganak hazánk íz világáért.
        Olaj
        E-vitamin-hiány ritkán fordul elő, ám bizonyos kórképek esetén számolni kell ezzel a hiányállapottal is. Fennállhat Önnél az E-vitamin hiány veszélye? Tudja meg tesztünkből!
        Daganatok.hu
        Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek, és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.
        nagyranovok.hu
        Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.
        Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde
        Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Évtizedekig sertészsírt használtam napirendszerességgel főzéshez, sütéshez, főzelékekhez. Miután pár hónapja egy ingyenes termékbemutatón kezdődő érszűkületet állapítottak meg...