Olaj téma
Olajban sütés, kirántás - Beleillik az egészséges étrendbe?
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2018-05-26 05:21
Egy étrend összeállításakor számos összetevővel találkozhatunk, amely kritikus pont lehet az egészségmegőrzés szempontjából. Különböző nézőpontok és érvek szólnak a szénhidrátok, a zsírok, illetve a fehérjék mellett vagy épp ellen. Ezek között sokszor elég nehéz kiigazodni, hiszen nap, mint nap jelennek meg egymásnak ellentmondó kutatási eredmények. Az egyik ilyen terület a zsiradékok használata a konyhatechnológiában.
E-vitamin teszt
2014-11-07 00:00
E-vitamin-hiány ritkán fordul elő, ám bizonyos kórképek esetén számolni kell a hiányállapottal. Fennállhat Önnél az E-vitamin hiány veszélye?
Megjelent az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó rendelet
MTI - 2013-11-21 18:37
Kilencven napos türelmi idő után lép hatályba az élelmiszerek transzzsírsavtartalmát szabályozó rendelet, amely a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A rendelet lényege, hogy tilos lesz forgalomba hozni olyan élelmiszert, amelynek zsírtartalmában a transzzsírsavak aránya meghaladja a két százalékot.
Tévhitek a zsírokról és az olajokról
Daganatok.hu - 2013-06-22 13:41
Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek, és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.
Zsírok és olajok - Táplálkozási tanácsok
nagyranovok.hu - 2010-05-19 21:41
Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.
Az étolaj egészséges-e illetve az állati eredetű zsirral párhuzamba állítva, melyik napi használata
Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde - 2014-07-23 17:46
Tisztelt Doktornő / Doktorúr!
Évtizedekig sertészsírt használtam napirendszerességgel főzéshez, sütéshez, főzelékekhez. Miután pár hónapja egy ingyenes termékbemutatón kezdődő érszűkületet állapítottak meg telemarketingeek, így lecseréltem teljesm