Olaj téma

Olajban sütés, kirántás - Beleillik az egészséges étrendbe?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Egy étrend összeállításakor számos összetevővel találkozhatunk, amely kritikus pont lehet az egészségmegőrzés szempontjából. Különböző nézőpontok és érvek szólnak a szénhidrátok, a zsírok, illetve a fehérjék mellett vagy épp ellen. Ezek között sokszor elég nehéz kiigazodni, hiszen nap, mint nap jelennek meg egymásnak ellentmondó kutatási eredmények. Az egyik ilyen terület a zsiradékok használata a konyhatechnológiában.

Érdekességek a kókuszolajról és a pálmaolajról

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Mára már egyértelmű vált, hogy az étkezéseinkkel elfogyasztott zsírok típusa fontosabb, mint a mennyisége. Azonban a számos kutatás és egészségnevelő program ellenére is akadnak fehér foltok a laikus közönség számára a javasolt zsiradékforrásokkal kapcsolatosan. A trópusi olajoknak is nevezett kókusz- és pálmaolaj kiváló példái ennek, hiszen számos tévhit él a köztudatban velük kapcsolatban. Vajon tényleg annyira egészségesek, mint amilyen a hírük? Ha nem, miért nem?

Szépüljünk természetesen!

Több mint TestŐr

Az már nagyon sokszor hallottuk, hogy mennyire fontos, hogy parabén származékok, mesterséges szín – és illatanyagok ne legyenek a kozmetikumokban, és helyette próbáljuk meg a természetes összetevőket választani.

Megreformált hazai ízek

Több mint TestŐr

A hagyományos, tradicionális magyar ételeket szinte mindenki szereti, a turisták pedig különösen rajonganak hazánk íz világáért.

Tévhitek a zsírokról és az olajokról

Daganatok.hu

Ma már mindenki számára jól ismert tanács, hogy mérsékeljük a zsiradékok - főképp a telített zsírsavakban gazdag állati eredetűek - fogyasztását, mert így csökkenthető az elhízás, valamint az ehhez könnyen társuló szív-érrendszeri betegségek, és egyéb szövődmények kialakulásának a veszélye.

Zsírok és olajok - Táplálkozási tanácsok

nagyranovok.hu

Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.

Az étolaj egészséges-e illetve az állati eredetű zsirral párhuzamba állítva, melyik napi használata

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde

Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Évtizedekig sertészsírt használtam napirendszerességgel főzéshez, sütéshez, főzelékekhez. Miután pár hónapja egy ingyenes termékbemutatón kezdődő érszűkületet állapítottak meg telemarketingeek, így lecseréltem teljesmé