OGYEI téma

Inzulinnal kezelt betegek sürgősségi ellátására szolgáló gyógyszert vont ki az OGYÉI

OGYÉI

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet kivonja a forgalomból és visszahívja a betegektől a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz elnevezésű gyógyszer következő tételeit: FS6X539, FS6X909.

Egyre több cukrot fogyasztanak a fiatalok

MTI

A cukorfogyasztás minden korosztályban nőtt egy kicsit, a fiatalok körében viszont megugrott 2009 óta - mondta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) táplálkozás-élettani és epidemiológiai főosztályának vezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Az ezüstkolloid oldatok veszélyeire figyelmeztet az OGYÉI

OGYÉI

Elkerülhető kockázatnak teszi ki magát az, aki a nem bizonyított hatású ezüstkolloid készítményeket választ engedélyezett gyógyszerek helyett – figyelmeztet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója annak apropóján, hogy egyre több webáruház kínál ezüstkolloid oldatot a lakosság számára.

Kilenc készítmény forgalomba hozatali engedélyének felfüggesztéséről döntött az OGYÉI

OGYÉI

A francia gyógyszerengedélyező hatóság helyszíni vizsgálatai tárták fel, hogy az indiai GVK Biosciences 5 éven keresztül rendszeresen manipulálta a forgalomba hozatali engedélyezéshez szükséges klinikai vizsgálatok során az elektrokardiográfiás (EKG) adatokat.

Személyre szabott, digitális adatok a fiatalokról

Független Hírügynökség

Nem korosztályhoz, hanem évfolyamhoz kellene kötni az egészségi érettségit - mondta a Független Hírügynökségnek Aszmann Anna, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet szaktanácsadója kedden.