Nyákoldó téma

Hurutoldó gyógynövények és azokat tartalmazó készítmények

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-24 17:33
A hurutos köhögéses panaszok enyhítésére számos, gyógyszerészek által is ajánlott gyógynövény, illetve azokat tartalmazó gyógyszer, hagyományos növényi gyógyszer és gyógyhatású készítmény áll rendelkezésünkre.

A hurutos köhögés gyógyszeres kezelése: nyákoldók, hurutoldók

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész - 2022-10-15 18:03
A hurutos (más néven: produktív) köhögés jelentős váladékképződéssel jár. A felköhögött váladékban gyulladást okozó baktériumok és vírusok is megtalálhatók, így a hörgők váladéktermelése és a képződő nyáknak a légutakból való távozása a légzőrendszer természetes öntisztulása. Ezt a folyamatot különböző gyógyszerekkel is segíthetjük.

A hurutos köhögés és kezelése

WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész - 2020-10-19 11:03
A köhögés a szervezet öröklött, feltétlen reflexe, melynek célja a légutakban lévő anyagok eltávolítása. Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

Visszavontak egy nyákoldó gyógyszert a patikákból

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - 2016-06-10 10:05
Visszavonta a patikákból a Fluimucil Mucoliticum 100 milligramm per milliliter oldatos injekciókat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
A hideg, nedves időben sokkal gyakrabban kell szembenéznünk a légúti megbetegedésekkel és fertőzésekkel. Lehűlt nyálkahártyáink védelmi funkciói legyengülhetnek, így szervezetünk fogékonyabbá válik a légúti fertőzésekre, amely kedvez egyes kórokozóknak is. (x)