• Népbetegség téma

    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    A csendes gyilkosként emlegetett magas vérnyomás bár népbetegségnek számít, sokan mégsem veszik eléggé komolyan. Sajnos a legtöbben már a súlyosabb tünetek megjelenésekor fordulnak orvoshoz, így az sem ritka, amikor az első figyelmeztető jel már maga a stroke. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista ezért a rendszeres ellenőrzés és kezelés fontosságára hívja fel a figyelmet.
    Budai Allergiaközpont - Dr. Sárdi Krisztina, belgyógyász, gasztroenterológus
    Egy, a felnőtt lakosság 9-23 százalékátérintő bélbetegség kezelésében hatásos diétát fejlesztettek ki néhány évvel ezelőtt az ausztráliai Monash Egyetem kutatói. A low (alacsony) FODMAP étrendi ajánlással kapcsolatos főbb tudnivalókat dr. Sárdi Krisztina gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa foglalta össze.
    hvg.hu
    Tekinthető mindez közhelyesnek, a számok mégis azt mutatják, hogy a kialvatlanság népbetegséggé vált, annak minden számszerűsíthető következményével - olvasható a HVG oldalán.
    MTI
    Európai uniós támogatásból népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen.
    MTI
    A kialvatlanság már népbetegségnek számít Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
    Több mint TestŐr
    Az életmódunkból adódóan az allergia is egyre inkább népbetegségnek számít, igazából az immunrendszer megerősítésével lehetne leginkább védekezni ellene.
    MTI
    Civilizációs népbetegség a csípőízületi kopás - írja a Magyar Nemzet.
    Debreceni Egyetem
    Jóllehet a tuberkulózis hazánkban már nem népbetegség, a baktériumok által okozott halálos megbetegedések között világszerte még ma is első.
    Több mint TestŐr
    Népbetegségnek azokat a betegségeket nevezzük, amiben adott területen a legtöbben szenvednek, vagy meghalnak.
    MTI
    A leggyakoribb népbetegségek genetikai meghatározottságát vizsgálják a magyar lakosság körében a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) szakemberei.