Mogyoró téma

Tartós védelem a mogyoróallergia ellen

Magyar Orvosi Kamara - 2017-08-21 16:58
Egy új kezelés után négy évvel a gyerekek 70 százaléka tudott mogyorót enni anélkül, hogy allergiás reakcióik lettek volna.

Allergiaszezon - A mogyoró és az éger már tüneteket okozhat

Budai Allergiaközpont - Dr. Balogh Katalin, allergológus, fül-orr-gégész - 2016-02-22 17:10
A tavasz és az allergiaszezon első hírnökei a február közepén, de enyhe időben már január végén is virágzásnak induló mogyoró és éger. Akinél ezek a növények okoznak tüneteket, mostanában már tapasztalhatja magán az allergia jeleit.

Kinőhető-e a táplálékallergia?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2013-04-26 11:17
Ételallergia leggyakrabban csecsemő- és kisdedkorban jelentkezik, a gyermekek többségénél azonban rendszerint 3-4 éves kor körül elmúlnak a tünetek. Dr. Hidvégi Edit gyermekgasztroenterológus szerint a táplálékallergia megszűnése nem kizárólag életkor függvénye, de azon is múlik, hogy mi okozta a panaszokat.
A pollenallergiával küzdők számára jelenleg a ciprus- és tiszafafélék virágzása okozhatja a legnagyobb problémát, pollenszórásuk intenzitása országszerte négy településen nagyon magas, további tíz településen pedig magasnak számít.

Sikeres terápia allergiára

MTI - 2009-02-22 10:11
Brit tudósoknak sikerült kigyógyítaniuk négy gyermeket a mogyoróallergiából, ami jelentős előrelépésnek látszik az immunterápia keresésének útján.

Miért fáj görcsöl a gyomrom a mogyorotol

Orvos valaszol - Dr. Szigeti Nóra - 2016-01-29 00:12
Imádom a mogyorot nem a sosat hanem a hagyományos pörkölt mogyorot. Nem eszem minden nap csak ha megkivánom, de mostanában nagyon görcsöl utána a gyomrom. Alergiás lettem rá talán? Azt nagyon sajnálnám. Mit tegyek? Köszönöm. Mónika