Meseolvasás téma

A rendszeres alvás a tanulás kulcsa

MTI

Az ember fejlődésének korai szakaszában a hosszú alvás a kulcsa mind a tanulásnak, mind az emlékezésnek - írja a BBC.

Heim Pál: A pozitív élmények hosszú távon is megmaradnak a gyermekben

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

Heim Pál Alapítvány

Jövő nyárra megvalósulhat a Bethesda Gyermekkórházban az a gyermekgyógyászati mintaprojekt, amelynek egyik fontos célja, hogy a kis betegek gyógyulási folyamatait játékosan, pozitív élmények közvetítésével segítsék elő. A Mesekórház Programot fejlesztő Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatójával, Heim Pállal beszélgettem.

Egy éve gyógyítanak a mesedoktorok

Well pr

Számtalan beteg gyermeknek okozott boldog, fájdalommentes perceket az a 7200 meseolvasó, aki az elmúlt egy évben ellátogatott az ország gyermek-egészségügyi intézményeibe, és elvarázsolta meséivel a kis hallgatókat. A program résztvevői ráadásul az idő- és távolságbeli akadályokat átlépve mesevideókkal is szórakoztatják a kicsiket.

Látogatási tilalom alatt is gyógyít a mese

Well PR

Az előrejelzések szerint hamarosan itt az influenzaszezon, így nagy valószínűséggel egyre több kórházban rendelnek majd el látogatási tilalmat. A beteg gyerekeknek ilyenkor még nehezebben telnek az amúgy is hosszú kórházi napok, hiszen szeretteiket hosszú ideig nélkülözniük kell. A gyógyvarázs program a mese jótékony hatását segítségül hívva könnyíti meg a gyermekek kórházi tartózkodását.