• Margarin témájú cikkek

        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        A zsiradékok egy háromágú villához hasonlóan elágazó glicerinből és a hozzá kapcsolódó zsírsavakból épülnek fel. Maguknak a zsírsavaknak az alapját pedig egy zsírsavanként eltérő hosszúságú szénlánc adja, amihez hidrogén és oxigén atomok kapcsolódnak. A zsírsavakat három fő csoportra tudjuk osztani annak alapján, hogy tartalmaznak-e kettős kötéseket. Ennek értelmében telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakról beszélhetünk.
        vipr.hu
        Cikkünkben a leggyakoribb, margarinnal kapcsolatos tévhitekről és azok eloszlatásáról olvashat.
        Hypertonia
        Még ma is, ha beütöm az interneten a keresőbe a transzzsírsav szót, betegséggel, néhol még halállal is társítva jelenik meg a kidobott cikkekben, mintha ez egész világ háborút hirdetett volna a zsírok ezen képviselője ellen. Tényleg ennyire kell félnünk a transzzsírsavaktól, ha igen, megnyerhető-e a háború ellenük?
        WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
        Mióta margarin létezik, vita tárgyát képezi, hogy melyik az egészségesebb (vagyis inkább egészségtelenebb): a margarin, vagy a vaj?