Margarin téma

Érdekességek a zsírsavakról

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

A zsiradékok egy háromágú villához hasonlóan elágazó glicerinből és a hozzá kapcsolódó zsírsavakból épülnek fel. Maguknak a zsírsavaknak az alapját pedig egy zsírsavanként eltérő hosszúságú szénlánc adja, amihez hidrogén és oxigén atomok kapcsolódnak.

Mindent a margarinról - tények és tévhitek

VIPR Kommunikációs Ügynökség

Cikkünkben a leggyakoribb, margarinnal kapcsolatos tévhitekről és azok eloszlatásáról olvashat.

A nagy transz-háború - győztünk?!

Hypertonia

Még ma is, ha beütöm az interneten a keresőbe a transzzsírsav szót, betegséggel, néhol még halállal is társítva jelenik meg a kidobott cikkekben, mintha ez egész világ háborút hirdetett volna a zsírok ezen képviselője ellen. Tényleg ennyire kell félnünk a transzzsírsavaktól, ha igen, megnyerhető-e a háború ellenük?

Örök harcban: margarin és a vaj

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró

Mióta margarin létezik, vita tárgyát képezi, hogy melyik az egészségesebb (vagyis inkább egészségtelenebb): a margarin, vagy a vaj?

A transzzsírsavak

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

Az utóbbi évtizedekben Magyarországon egyre emelkedett az energia- és zsírbevitel, azon belül is a telített zsírsavbevitel, amely jelentős kockázatot jelent a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségek és a diabétesz kialakulására.