Levegő téma

A légszennyezettség veszélyei

WEBBeteg

Légszennyezettség

Tiszta levegővel, főleg az emberi tevékenység következtében, a Földön gyakorlatilag már sehol sem találkozunk. A szennyező anyagok szervezetünkre terhelően hatnak.

Miért fontos rendszeresen szellőztetni?

WEBBeteg

Levegő

A rendszeres szellőztetés hiánya számos egészségügyi problémát vonhat maga után.

Kimehetünk a szabad levegőre vagy sem a járvány idején?

WEBBeteg.hu

A "Maradj otthon!" felhívás nem jelenti azt, hogy friss levegőre és mozgásra ne lenne szükségünk, azonban be kell tartani néhány alapvető szabályt, amennyiben kimozdulunk a falak közül.

Fűtési szezon és szobalevegő - Mire figyeljünk télen?

Dr. Réthy Lajos Attila

Ősszel és télen, főleg a kinti mínuszok miatt jóval több időt töltünk fűtött helyiségekben otthon és a munkahelyen. A teljes beltéri környezet, de ezen belül is kiemelten a szoba hőmérséklete, a szobalevegő páratartalma nagymértékben befolyásolják a szobalevegő minőségét, illetve közérzetünket, egészségünket. (x)

Mi van a szobánk levegőjében? Nem mindegy!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A belső levegő minőségét több tényező határozza meg. Az első és azonnal észrevehető különbség, ha a lakásban élők a zárt falak közt dohányoznak. A dohányfüst több száz mérgező anyagot tartalmaz, mely a levegőbe kerülve már a nem dohányzók egészségét is veszélyezteti.

A tiszta levegő meghosszabbítja az életet

Független Hírügynökség

A tisztább levegőjű városokban jelentősen nő az élettartam, annak köszönhetően, hogy csökken a szív-és érrendszeri, valamint a légzőszervi megbetegedések előfordulása - állítják ameriksi kutatók.