Légzési nehézség téma

Lélegezz fel!

Szponzorált tartalom - 2023-01-10 08:22
Amikor megszületünk, mindenki feszült figyelemmel várja az első levegővételünket. A légzést nem tanuljuk, hanem egy ösztönös dolog, természetesnek tűnik, mégis sok gondunk lehet vele, mivel alkati kérdés vagy betegség is okozhat légzési nehézségeket, melynek következményét előbb-utóbb mindenki megérezheti. (x)

Inhalációs szteroid: csak akkor hat, ha jól használja!

Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus - 2022-08-26 09:07
Az asztma kezelése során ún. fenntartó terápiaként elsődlegesen inhalációs szteroidokat használnak, a hatóanyagok így belégzéssel jutnak el a tüdőbe. A beteg tünetei azonban csak akkor fognak javulni, ha a belégző eszközt megfelelően használja.

Sétával megelőzheti a COPD súlyosbodását

Tüdőközpont - Dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyász, allergológus - 2021-12-12 15:36
Már napi 3 km megtételével is sokat tehet állapotáért a COPD-s beteg. Kutatások és klinikai tapasztalatok szerint a rendszeres séta segít megelőzni a tünetek rosszabbodását.

Tüdő fájdalom / zsibbadás a lábban

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea - 2021-08-18 10:36
Tisztelt Doktor/nő, kb 2 hete kezdődött minden. Esti órákban feküdtem az ágyban, majd hirtelen elkezdett verni a szivem, elzsibbadt a nyelvem, és sötét lett minden. Ájulás nem történt gyorsan eltünt minden. Ezután úgy kb 10percel késöbb még 1x meg

Fizikai megerőltetés áll a légszomjam mögött?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-03-17 16:39
Tiszteletem! 19 éves fiú vagyok, gyakran szenvedek légszomjtól minden más tünet nélkül. Kb. minden 5. belégzésnél késztetést érzek arra, hogy kihúzzam a felsőtestem és teljesen teleszívjam a tüdőm levegővel, ezáltal elérek egy olyan ponthoz, miko