Léböjtkúra téma

A méregtelenítés technikái

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022-03-13 15:06
Méregtelenítés
A szervezetünk méregtelenítésére számtalan tippet találunk az interneten, reklámokban és különféle magazinokban, de legyünk körültekintőek, mielőtt bármelyik tisztítókúrát elkezdjük. Van közöttük valóban hasznos diétás tanács, de a drasztikus és szigorú étrendi megszorítások akár még veszélyesek is lehetnek számunkra.

Tavaszi méregtelenítés

Több mint TestŐr - 2019-05-08 16:17
A máj, a vese a szervezet méregtelenítő szervei. A növényvédő szerek, az élelmiszer-adalékanyagok, a gyógyszerek miatt ezek a szervek fokozott terhelésnek vannak kitéve. Évente kétszer egy-egy hét léböjttel - mentesítve az emésztőrendszert és könnyítve a kiválasztást - segíthetjük a méregtelenítő szerveink működését. Ez a tisztulási folyamat a testet és a szellemet is felfrissíti.

Életveszélyesek a léböjtkúrák

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2012-07-18 09:21
Egy fiatal lány a napokban majdnem belehalt, pár éve pedig egy férfi a fél családját irtotta ki túlzásba vitt böjtöléssel. A divatos léböjt- és nullkalóriás kúrákat azonban minden elrettentő példa ellenére is egyre többen választják. A fogyásra áhítozók viszont jobb, ha tudják: valóban az életükkel játszanak.