Kovácsy Zsombor téma

Hogyan válasszunk orvost?

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2018-09-10 16:15

"Az orvosválasztásnak eleve akkor lenne értelme, ha az orvosok tevékenységét jellemző adatok elérhetők volnának, hiszen ilyenek nélkül nem túl megalapozott a választás. Mint már korábban is írtam, nincs a honlapokon erre utaló tajékoztatás. Amíg ilyenek nincsenek, marad az ismerős, a szomszéd ajánlása, jobb esetben az internetes keresgélés, fórumok, kommentek olvasgatása."

Dr. Kovácsy Zsombor könyve megvásárolható országszerte a Libri és a Líra üzletekben és a kisebb könyvesboltokban is, vagy online a Líra webáruházában.

Kovácsy Zsombor ismeri az egészségügyet, ám néha ő is megbetegszik. Az orvos, jogász, menedzsment-szakember most megjelent könyvével igyekszik segítséget nyújtani mindenkinek, aki tájékozódni szeretne saját vagy hozzátartozója betegségéről, vagy csak általában érdekli a gyógyítás világa. (x)

Eutanázia a gyakorlatban - Interjú dr. Kovácsy Zsomborral

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-08-30 19:07
Szitokszónak számít hazánkban az eutanázia, irtózik tőle a szakma – mondja dr. Kovácsy Zsombor egészségügyi szakjogász, ügyvéd. Véleménye szerint elérhetővé kellene tenni az aktív eutanáziát hazánkban is, de szigorú feltételek mellett.

Várólisták - változás várható a rendszerben

DRportal, WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2013-04-29 21:41
Jelenleg közel 80 ezren várakoznak valamilyen beavatkozásra, a leghosszabb időt, 1219 napot szürkehályog-műtétre. A várólisták rövidítését szolgáló, összesen ötmilliárd forintos "akciós műtétek" főként a gerinc- és csípőprotézis beültetésére már több mint hat hónapja várakozóknak kedveznének. Sokan nem tudják, Szentendrén egy hét alatt megvalósul a műtét.
A fennállása óta eltelt két év alatt mintegy 13 ezren fordultak az Egészségbiztosítási Felügyelethez (EBF), az általuk indított és lezárt eljárások száma közel kétezer - mondta Kovácsy Zsombor, a szervezet június 30-áig hivatalban lévő elnöke újságíróknak.

Továbbra is népszerű az Egészségbiztosítási Felügyelet

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró - 2009-02-27 08:48
Talán az egyetlen hatóság, amelynek neve hallatán az emberek nem rezzennek össze. A 2006 óta működő Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) elnöke nem dicsekszik, nem kommentál, csupán a tényeket ismerteti. Kovácsy Zsombor csak halkan jegyzi meg: van okuk a büszkeségre. Interjú.