Konferencia téma

Alapjaiban alakulhat át a diagnosztikai ellátás, de a gyógyszergyártás hatékonysága is jelentősen növelhető a mesterséges intelligenciának köszönhetően. A digitalizáció jelentette kihívásokról, buktatókról és megoldandó feladatokról lesz szó 2022. november 22-én, a 3. Digital Health Summit-on.

Gyógyuló egészségügy

Nézőpont Intézet - 2019-11-15 12:05
Idén december 5-én immár ötödik alkalommal rendezi meg a Nézőpont Intézet a Gyógyuló egészségügy című konferenciát. Az egészségügy meghatározó szakértői osztják meg tudásukat, információikat és véleményüket az érdeklődő résztvevőkkel, megalapozva ezzel a konferencia megszokottan magas szakmai színvonalát.

Szívbetegség - Rohamosan javulhatnak az életesélyek

Magyar Kardiológusok Társasága - 2017-05-18 09:41
Európa vezető szívgyógyászai jöttek el a Magyar Kardiológusok Társaságának 60., jubileumi, eleddig legnagyobb és legsikeresebb konferenciájára, Balatonfüredre, ahol a kardiológia valamennyi szintjén dolgozó szakemberek cserélhették ki tapasztalataikat. Az előadók számos áttörést jelentő kezelésről is beszámoltak a szakmai csúcstalálkozón.

Magyarországra figyel a világ szeptemberben!

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2016-05-26 15:19
Hazánkban első alkalommal rendezik meg a világ tudósainak találkozóját az Európai Integratív Medicina Szövetség (ECIM) Konferenciájának keretében szeptember 9. és 11. között. Négy földrész több száz kutatói és gyakorlati szakemberei találkoznak Budapesten. Eljön Dr. Peter Fisher, az angol királyi kórház igazgatója is.

Közellenséggé vált a cukorbetegség

Debreceni Egyetem - 2016-04-30 03:55
Világjárvány a diabétesz: minden huszadik másodpercben amputálnak valahol a világban egy végtagot a betegség következtében.

Új terápiák a szívbetegeknek

Debreceni Egyetem - 2016-03-02 01:15
Több mint két évvel emelkedett hazánkban a születéskor várható élettartam a fejlődő kardiológiai kezeléseknek köszönhetően.
A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) ifjúsági vezetői képzése (Young Leaders in Diabetes Programme), illetve az ezt követő Diabétesz Világkonferencia november 23-tól december 5-ig tartott a kanadai Vancouverben. 2011 (Dubai), majd 2013 (Melbourne) után a tavalyi volt a 3. Young Leaders képzés, amelynek magyar résztvevője is volt.
Az emlőrák legújabb kutatási eredményeiről, megelőzéséről, a felvilágosítás fontosságáról és módjairól, valamint a gyógyulás lehetőségeiről lesz szó a második alkalommal megrendezendő országos mellrákellenes konferencián, amelyet szerdán tartanak Budapesten.

Több mint duplájára nőtt a betegpanaszok száma

Független Hírügynökség - 2009-04-16 23:14
Négy év alatt két és félszeresére emelkedett a betegpanaszok száma. 16 ezer 700 panasz érkezett tavaly a Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítványhoz, míg 2004-ben ez a szám csak 6700 volt.
Noha a pszichiátriai betegségek immár népegészségügyi problémát jelentenek Magyarországon, az ország bizonyos részein kritikus állapotok uralkodnak - hangzott el a Magyar Pszichiátriai Társaság XV. Vándorgyűlésén Debrecenben.

Veszélyes üzem a gyógyítás

WEBBeteg, Szinapszis - 2008-06-09 15:45
Felmérések szerint az emberek többsége vagy nem hallott még a betegbiztonság kifejezésről, vagy nem tudja azt meghatározni, pedig igen gyakoriak a betegbiztonságot érintő nemkívánatos események.