Kokain téma

Drogok és veszélyeik: a kokain

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter - 2017-05-28 05:21
A kokain alapanyagául szolgáló kokacserje leveleit évszázadok óta ismerik, fogyasztják a dél-amerikai indiánok stimuláló, étvágycsökkentő hatása miatt. Elsősorban szertartások, ceremóniák, vallási ünnepek során használták, egyébként tiltották fogyasztását.
A napokban tette közzé a Los Angeles Country Department halottkém irodája a hivatalos jelentést arról, hogy mi okozta Whitney Houston halálát. A halottkém jelentése szerint a halál elsődleges oka a fulladás volt, melyhez azonban valószínűleg hozzájárulhatott egy szívroham.

Nikotin és kokain "szimpatikus" hatásai

Medipress - 2011-05-08 05:33
A Journal of Neuroscience című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nikotin 15 perc alatt képes megnövelni az agy neuronjainak ingerelhetőségét.
Valószínűleg a kokainfüggőség is kezelhető az alkoholbetegség gyógyítására használt kudzunövény egy kivonatával - mutattak rá amerikai kutatók.
A kutatók azt is megfigyelték, hogy a kokain okozta összes hirtelen szívhalál 21 és 45 év közötti férfiaknál jelentkezett, akiknek 81 százaléka dohányzott, 76 százaléka pedig alkoholt is fogyasztott.

Kokainelles vakcina?

MTI - 2009-10-07 09:23
Amerikai kutatók bejelentették, hogy sikeres klinikai tesztet végeztek egy új kokainellenes oltóanyaggal, amely reményt nyújt a függőség kezelésére. Csak az Egyesült Államokban 1,6 millió a kokainfüggők száma.

Egyre többen fogyasztanak kokaint

Független Hírügynökség - 2008-12-16 09:00
25-en haltak meg tavaly kábítószer-túladagolásban, nagyjából ugyanannyian, mint az előző években - derül ki abból a jelentésből, amely a legfrissebb adatokat tartalmazza a magyarországi droghelyzetről, s amelyet hétfőn mutattak be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban.

A kokaint vagy más drogot tovább lehet adni nyállal?

Orvos valaszol - Dr. Ujj Zsófia Ágnes - 2022-07-12 23:39
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy azt gyanítom, a baratom alkalmankent kokaint fogyaszt, de nem vagyok benne biztos, nem élünk együtt, ő külföldön él. Nem olyan rég ismerem, de volt olyan találkozónk.amikor a viselkedése kapcsán erre gyan

Kokain

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit - 2010-08-20 19:39
Jo Napot! Kérdésem a következő lenne. Kokaint hogyan vehetem észre magamon? És máson? Van egy patrnerem 7 honapja.Iszonyatosan megváltozott mostanában a személyisége.Össze vissza beszél.Hazudik.Felejt sokat. Agressziv, nem érdekli csak sajatm