Kokain téma

Drogok és veszélyeik: a kokain

WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán

A kokain alapanyagául szolgáló kokacserje leveleit évszázadok óta ismerik, fogyasztják a dél-amerikai indiánok stimuláló, étvágycsökkentő hatása miatt. Elsősorban szertartások, ceremóniák, vallási ünnepek során használták, egyébként tiltották fogyasztását.

Whitney Houston halottkémi jelentése: így vezet a kokain szívproblémákhoz

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A napokban tette közzé a Los Angeles Country Department halottkém irodája a hivatalos jelentést arról, hogy mi okozta Whitney Houston halálát. A halottkém jelentése szerint a halál elsődleges oka a fulladás volt, melyhez azonban valószínűleg hozzájárulhatott egy szívroham.

Nikotin és kokain "szimpatikus" hatásai

Medipress

A Journal of Neuroscience című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nikotin 15 perc alatt képes megnövelni az agy neuronjainak ingerelhetőségét.

Új szer a kokainfüggőség kezelésére

MTI

Valószínűleg a kokainfüggőség is kezelhető az alkoholbetegség gyógyítására használt kudzunövény egy kivonatával - mutattak rá amerikai kutatók.

12 millió európai fogyaszt kokaint

MTI

A kutatók azt is megfigyelték, hogy a kokain okozta összes hirtelen szívhalál 21 és 45 év közötti férfiaknál jelentkezett, akiknek 81 százaléka dohányzott, 76 százaléka pedig alkoholt is fogyasztott.

Kokainelles vakcina?

MTI

Amerikai kutatók bejelentették, hogy sikeres klinikai tesztet végeztek egy új kokainellenes oltóanyaggal, amely reményt nyújt a függőség kezelésére. Csak az Egyesült Államokban 1,6 millió a kokainfüggők száma.

Nem forgalmazzák Magyarországon a kokaintartalmú Red Bull üdítőt

MTI

Nem forgalmazzák Magyarországon a Red Bull Colát, amelyben nyomokban kokaint mutattak ki németországi ellenőrzések során - közölte az MTI-vel szerdán a gyártó kommunikációs menedzsere.

Egyre többen fogyasztanak kokaint

Független Hírügynökség

25-en haltak meg tavaly kábítószer-túladagolásban, nagyjából ugyanannyian, mint az előző években - derül ki abból a jelentésből, amely a legfrissebb adatokat tartalmazza a magyarországi droghelyzetről, s amelyet hétfőn mutattak be a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban.

Kokain

Orvos valaszol - Dr. Diószegi Judit

Jo Napot! Kérdésem a következő lenne. Kokaint hogyan vehetem észre magamon? És máson? Van egy patrnerem 7 honapja.Iszonyatosan megváltozott mostanában a személyisége.Össze vissza beszél.Hazudik.Felejt sokat. Agressziv, nem érdekli csak sajatm