Kijárási korlátozás téma

Pénteken meglehet a 3,5 millió beoltott

MTI

Valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Meghosszabbodnak a védelmi intézkedések

koronavirus.gov.hu

A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is.

Március 1-jéig meghosszabbodnak a jelenlegi szabályok

MTI

A kormány a koronavírus-járvány miatt november óta érvényben lévő szabályok hatályát újabb egy hónappal, március 1-jéig meghosszabbítja - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

MTI/portfolio.hu

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Koronavírus: Íme, a karácsonyi enyhítések

Magyarország Kormánya

Orbán Viktor korábbi ígéreteinek megfelelően a kormány bejelentette a december 24-re vonatkozó speciális járványügyi szabályokat.

Országos tisztifőorvos: a kijárási korlátozás célja a csoportosulások megszüntetése

MTI

A kijárási korlátozással az a cél, hogy megszüntessék a csoportosulásokat, amelyek a vírus terjedését fokoznák, és akár egy szórakozóhelyen összeverődő fiatalok tovább tudnák terjeszteni a betegséget - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Vidéken újraindul az élet

koronavirus.gov.hu

Továbbra is szükség van arra, hogy a lakosság fegyelmezetten betartsa a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket, mert ez a garanciája annak, hogy a vírus terjedése lassuljon - közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kijárási korlátozás kvíz

WEBBeteg

A koronavírus miatt a kormány határozatlan ideig kijárási korlátozást vezetett be. Azt tudjuk, hogy kerülni kell a csoportos összejöveteleket és fokozottan figyelnünk kell az idősekre. De mennyire ismerjük a részleteket? Tegye próbára tudását, töltse ki tesztünket.

Hogyan tartsuk össze a családot a járványhelyzetben?

Magyar Tudományos Akadémia (MTA)

A koronavírus miatti korlátozások - az óvodák, iskolák bezárása, a home office munkavégzés, a szabad mozgás beszűkülése, a személyes kapcsolatok mellőzése - váratlanul, alapjaiban változtatta meg az életünket. Dr. Szabó-Balogh Virág klinikai gyermek-szakpszichológussal és családterapeutával beszélgettünk a családok helyzetéről.

Tanácsok aktív szabadidős sportolóknak a kijárási korlátozás idejére

WEBBeteg - Sándor Judit, erőnléti és korrektív tréner

Most még olyanok is elkezdtek mozogni, akik eddig teljesen inaktív életet éltek, de mi a helyzet azokkal, akiknek korábban is szerves részét képezte az életüknek a sportolás? Mit tehet egy aktív szabadidős sportoló, akinek megszűntek a korábbi sportolási lehetőségei?