• Kertészkedés téma

    Több mint TestŐr
    Nem mindegy, hogy mikor és milyen elvek alapján építjük kertünket, ültetjük el növényeinket! Miért jobb az őszi ültetés? Hogy helyettesítheti a lonc a buxust? Ahhoz, hogy hogyan tehetjük színesebbé a teraszt növényeinkkel, nem árt, ha szakértő segítséget kérünk egy kertészetben!
    Több mint TestŐr
    Régóta bizonyított tény, hogy a kertben eltöltött idő, illetve a kerti munka megnyugtatja az idegrendszert és energetizál. Tavasszal a kert is kivirágzik, a rózsák, a hortenziák gondozásával hónapokra virágzó pompába öltöztethető a kert. Ha a rózsák tövébe levendulabokrok kerülnek, lila virágaikkal nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de illatukkal a levéltetveket is távol tartják a rózsáktól.
    Több mint TestŐr
    A tavasz beköszöntével a kerti munkák ideje is elkezdődik. Mcmenemy Márk ezt nemcsak hogy tudja, de számára a kerti munka egyben relaxációt is jelent.
    Több mint TestŐr
    Felmérések kimutatták, hogy már magának a természet zöld színének a látványa is csökkenti a szervezetben a gyulladásszintet.
    Több mint TestŐr
    Japánban a kertépítést nemcsak művészetnek, de meditációs folyamatnak is tekintik. Házi praktikák kezdő és haladó kertépítőknek.
    Nyári partiitalok másképp. Cukor és adalékanyagok nélkül, teajégkockákkal.
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    Mennyi kalóriát használunk fel pl. takarítás, főzés vagy kertészkedés közben?
    Több mint TestŐr
    Itt a jó idő: akarjuk, vagy sem, de neki kell esnünk a kerti munkáknak. Az egyik legfontosabb a fűnyírás, melyet sajnos senki sem tud kikerülni.
    prex.hu
    A kerti munka nem csupán fárasztó, de az ízületeket is rendkívül megterheli. Korosztálytól függetlenül fokozottan így van ez tavasz elején, a téli pihenő után. Akinek porckopása vagy ízületi fájdalmai vannak, különösen megterhelőnek érezheti az első pár napot.
    MTI
    Magyarországon másodszor rendeznek programokat a nemzetközi konyhakerti naphoz kapcsolódva: a Városi Kertek Egyesület mind a négy kertje megnyitja kapuit és érdekes programokkal várja az érdeklődőket a hétvégén.