Kerekesszék téma

Kerekesszékesek a megelőzésért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) trénerei bemutatkozó és megelőzésre felkészítő érzékenyítő show-val vezették be a kerekesszékesek Csak a tánc című előadását a hétvégén a CEU auditóriumában.

Anamé egy speciális légzéstechnikát fejlesztett ki saját gyógyulására

Több mint TestŐr

Balázs Valéria Anamé egy olyan légzés- és mozgástechnikát fejlesztett ki, amivel először saját, majd azóta mások gyógyulását is segíti. Kerekes székből és a szerveit károsító autoimmun betegségből gyógyult meg, azóta pedig elhivatottan mások gyógyulásának szentelte életét. Anamé azt vallja, hogy a betegség az életenergia-áramlás megakadásaiból alakul ki, így a légzéssel és a mozgással ennek az áramlásnak a visszaállítása a cél.

Kerekes székkel is kerek lehet a világ

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Különleges emberek. Az élet csúnya, kelletlen fintorára élni akarással, kitartással, és derűsen tekintenek. A magánéletükben, a munkájukban, a sportban, a tanulásban, a közösségi életben is példásan megállják helyüket. Egyvalami még bizonyosan összeköti őket: mindannyian kerekes székbe kényszerültek, s ebben a helyzetben lettek kiválóak új életük valamilyen sajátos területen.

Nyelvvel kormányozható a kerekes szék egy új készülék segítségével

MTI

A nyelvbe illesztett különleges piercing segítségével kormányozhatják kerekes széküket, kezelhetik a számítógépet azok, akiknek végtagjai megbénultak.

Divatos ruhák kerekesszékes nőknek

MTI

Mozgáskorlátozott nők számára készít kényelmes és könnyen hordható divatos ruhákat egy brit tervező, aki azután szembesült az ilyen típusú ruhadarabok hiányával, hogy pár évvel ezelőtt maga is kerekesszékbe került.

Az ország valamennyi régiójában elérhető a Guruló műhely-hálózat

gurulo.hu

A mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhelyek hálózatát 2008-ban kezdte el kiépíteni a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja. A segédeszközöknek kiemelt jelentőségük van a fogyatékos emberek komfortérzetének és társadalmi integrációjának szempontjából.

Rodem - kerekesszék japán robottervezőktől - Fotóval

Független Hírügynökség

Gyökeresen új koncepció alapján fejlesztettek ki elektromos kerekes széket mozgáskorlátozottaknak japán robottervezők. A szerdán bemutatott prototípus robogóra emlékeztet, és nagyobb mozgásszabadságot ígér a használójának.

Gyógyászati segédeszközök

WEBBeteg

Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló gyógyászati segédeszközöket, és leírtuk azok általános jellemzőit.