• Kerekesszék téma

    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    A Mozgássérült Emberek Önálló Élet Egyesülete (ÖNÉ) trénerei bemutatkozó és megelőzésre felkészítő érzékenyítő show-val vezették be a kerekesszékesek Csak a tánc című előadását a hétvégén a CEU auditóriumában.
    Több mint TestŐr
    Balázs Valéria Anamé egy olyan légzés- és mozgástechnikát fejlesztett ki, amivel először saját, majd azóta mások gyógyulását is segíti. Kerekes székből és a szerveit károsító autoimmun betegségből gyógyult meg, azóta pedig elhivatottan mások gyógyulásának szentelte életét. Anamé azt vallja, hogy a betegség az életenergia-áramlás megakadásaiból alakul ki, így a légzéssel és a mozgással ennek az áramlásnak a visszaállítása a cél.
    Több mint TestŐr
    Anamé koraszülöttként csípőficammal született. 20 évesen kerekes székbe került. Majdnem elvesztette látását és autoimmun beteg lett. Nem adta fel, saját maga kísérletezte ki speciális terápiáját. Ma már gyógyultnak mondja magát, módszerével másokon segít.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Különleges emberek. Az élet csúnya, kelletlen fintorára élni akarással, kitartással, és derűsen tekintenek. A magánéletükben, a munkájukban, a sportban, a tanulásban, a közösségi életben is példásan megállják helyüket. Egyvalami még bizonyosan összeköti őket: mindannyian kerekes székbe kényszerültek, s ebben a helyzetben lettek kiválóak új életük valamilyen sajátos területen.
    MTI
    A nyelvbe illesztett különleges piercing segítségével kormányozhatják kerekes széküket, kezelhetik a számítógépet azok, akiknek végtagjai megbénultak.
    MTI
    Mozgáskorlátozott nők számára készít kényelmes és könnyen hordható divatos ruhákat egy brit tervező, aki azután szembesült az ilyen típusú ruhadarabok hiányával, hogy pár évvel ezelőtt maga is kerekesszékbe került.
    gurulo.hu
    A mozgáskorlátozott emberek önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhelyek hálózatát 2008-ban kezdte el kiépíteni a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja. A segédeszközöknek kiemelt jelentőségük van a fogyatékos emberek komfortérzetének és társadalmi integrációjának szempontjából.
    Független Hírügynökség
    Gyökeresen új koncepció alapján fejlesztettek ki elektromos kerekes széket mozgáskorlátozottaknak japán robottervezők. A szerdán bemutatott prototípus robogóra emlékeztet, és nagyobb mozgásszabadságot ígér a használójának.
    WEBBeteg
    Összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló gyógyászati segédeszközöket, és leírtuk azok általános jellemzőit.