Téma: Kenyér

Milyen az egészséges kenyér?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2024.08.20. 09:40
Kenyér
Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?
Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
A szakértők szerint általánosan jellemző túlzott sófogyasztás már a csecsemők esetében is egyre jellemzőbb jelenségnek számít. A nyolc hónapos babák hetven százaléka több sót kap naponta...

Az ereket (is) védő újdonság: kenyér kevesebb sóval

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2011.03.25. 12:21
A magas vérnyomás kialakulásának egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sófogyasztás. Minden életkorban, mindkét nemnél szoros, dózisfüggő a kapcsolat a sóbevitel mértéke és a...

Cukorbeteg táplálkozása

Orvos valaszol - Irinyi-Barta Tünde - 2016.01.13. 17:45
Tisztel Tünde! Azt szeretném kérdezni, hogy a rozskenyeret eheti-e epebeteg, illetve cukorbetegek. Jelenleg folynak a vizsgálatok, miszerint fennáll a magas vércukorszint, a másik...