Kaparó torok téma

Jó-e a csípős paprika torokfájás ellen?

WEBBeteg - focus.de

Egyre általánosabb vélekedés: a csípős fűszerek felveszik a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal, megtisztítják és felszabadítják a légutakat. A fül-orr-gégészek szerint ez nem biztos, hogy így van.

A torokfájás lehetséges okai

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos

Torokfájás

A torokpanaszok változatos formában (pl.: torokfájás, nyelési nehezítettség, rekedtség) és gyakran szerepelnek a betegek (mind a felnőttek, mind a gyermekek) panaszai között, főként ősszel és télen.

Torokgyulladás és kaparó torok - Fájdalomcsillapítás és házi praktikák

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos és Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A torokgyulladást nem szabad alábecsülni. Kezeletlenül gégegyulladás is kialakulhat belőle, a gyulladás átterjedhet a hangszalagokra, ami rekedtséget okoz.

Tippek a torokfájás megszüntetésére

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Ősszel és télen gyakori panasz a torokfájás és a rekedtség. Az okok sokrétűek. A torokfájás nem önálló betegség, hanem egy tünet. A leggyakrabban vírus okozta garatgyulladás tünete.

Kaparó torok - Hogyan enyhíthetők a panaszok?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A légutak nyálkahártyáját hígan folyó nyák borítja, mely védőréteget képez. Ha ez megbomlik, olyan kellemetlen panaszokat okozhat, mint a kaparó torok vagy a rekedtség.

Házi gyógymódok nátha, megfázás esetén

WEBBeteg

Nátha

A náthát (megfázást) okozó vírusok cseppfertőzéssel terjednek. A tünetei fokozatosan alakulnak ki, eleinte kaparó torok, orrfolyás, majd köhögés jelentkezik.