Közösség téma

A koronavírus-járvány és a közösségkezdés gondjai

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Dr. Bogdányi Katalin, gyermekorvos, neonatológus

Fontos kérdésekre kíván válaszokat adni az első iskolahetek tapasztalatai alapján dr. Bogdányi Katalin, a Normafa gyermekrendelő házi gyermekorvosa.

Készüljünk fel az őszi náthaszezonra!

Budai Allergiaközpont

Ősszel sok kisgyermek kerül bölcsődébe, óvodába. A megszokott otthoni környezet után az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval is találkoznak, s ez próbára teheti a szervezetüket.

A gennyes agyhártyagyulladás megelőzhető!

Több mint TestŐr

A gennyes agyhártyagyulladás az egyik legveszélyesebb betegség. A két legveszélyeztetettebb korosztály az 5 év alatti gyerekek, és a tinédzserek. A csecsemőknek és az óvodás korú gyerekeknek nagyon legyengülhet az immunrendszerük.

Másokkal edzeni, anélkül hogy ott lennének

WEBBeteg - Vasas Ferenc, fordító

Már régen vége van azoknak az időknek, amikor az interneten csak tunya emberek lógtak. Sok sportoló és fitneszrajongó számára a világháló egy virtuális sportstadionná vált. A közösségi oldalak és alkalmazások sportversenyeket tesznek lehetővé anélkül, hogy találkoznának a résztvevők.

Tréning rákbetegeknek - Mindnyájan egy csónakban evezünk

Rákgyógyítás

Sokan ódzkodnak a rákbetegeknek szervezett tréningektől és összejövetelektől: előítéleteket táplálnak a sorstárscsoportok iránt, esetleg azért maradnak távol, mert idegenkednek kitárulkozni mások előtt.