Környezet-egészségügy téma

Az otthon veszélyei: a szaganyagok

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2022-09-17 14:39
A légkörben jelen lévő, közvetlenül emittált szennyező anyagok átalakulásai során az embert és a környezetét súlyosan veszélyeztető vegyületek képződhetnek, amelyek különböző, kellemetlen szagok formájában jelennek meg.

Az otthon veszélyei: azbeszt

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2022-06-01 20:33
Hosszú évtizedeken keresztül rendkívül népszerű építőanyag volt, ma már átok. Nem csupán az iparban, hanem közvetlen környezetünkben, a lakó- és középületekben is jelen van a mai napig a tüdőrák kialakulásának egyik fő okozója, az azbeszt. Mit kell tudni az azbesztről, hogyan szabaduljunk meg tőle?

A zaj hatása az egészségre

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2021-11-20 07:33
Minden olyan hangot, amely káros élettani vagy pszichés hatással van az egyénre, zajnak nevezünk. Mekkora zaj ártalmas? Hogyan védekezhetünk a zajártalmak ellen? Összeállításunkból kiderül.

Az otthon veszélyei: az aeroszolok

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2020-01-06 18:35
A légköri aeroszol emberi egészségre gyakorolt negatív hatása már évek óta ismert, és amióta összefüggést találtak az Egyesült Államok nagyvárosainak közelében lévő aeroszolkoncentráció és a megnövekedett halálozási arány között, az aeroszol miatti egészségi kockázat újra az érdeklődés középpontjába került.

Az otthon veszélyei: a penészgomba

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2017-09-14 05:21
A belső levegő jó minősége rendkívül fontos tényező a belső környezet minőségének megítélésében, mégis gyakori panasz a penészgomba megjelenése a lakásban. Mi kedvez a kialakulásának? Hogyan előzhetjük meg a megtelepedését? Összeállításunkból kiderül.

Az otthon veszélyei: a háziporatka

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2017-09-07 07:38
A lakóterekben kialakuló allergiás tünetek nagy részéért a háziporatka jelenléte tehető felelőssé. Megfelelő intézkedésekkel a panaszok kiküszöbölhetők.

Ezért szellőztessen - Az otthon veszélyei: a radon háttérsugárzás

WEBBeteg - Balázsi Viktor, újságíró-szerkesztő - 2017-06-24 16:04
A lakásunkban, házunkban, az irodában sokkal több veszély leselkedik ránk, mint gondolnánk. Az emberek sajnos nagyon keveset foglalkoznak a beltéri levegő minőségével, ez nem csoda, hisz a veszélyforrások többségét nem is ismerjük. Előre szólunk: szellőztessen, szellőztessen, szellőztessen!