Téma: Kórokozó

Fertőzéses hasmenés - Mit tehetünk ellene?

Szponzorált tartalom - 2022.10.04. 08:39
Elindult a tanév, és a felnőttek számára is vége a szünidőnek, ami nemcsak a napirend megváltozásával jár. A hűvösebb, csapadékos időjárás a kórokozók melegágya, a fertőzések pedig kihatással vannak a bélrendszer belső...

Vírus vs. baktérium: Mi a különbség?

Semmelweis Egyetem - 2021.04.09. 08:19
Mi a legfontosabb különbség a két kórokozó között? Melyikük felelős a gyomorrontásért, a mandulagyulladásért vagy éppen a pattanásokért? A Semmelweis Egyetem új animációs filmjéből ez is kiderül.
Antibakteriális bőrkesztyűt fejlesztett a Karma Pécsi Kesztyű családi manufaktúra és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Invisible Pro nevű termék hatékony megoldást kínál a kórokozók legyőzésére.

Nyári tanácsok kontaktlencsét viselőknek

Oxygen Medical - 2014.08.02. 13:07
A kontaktlencsét viselőknek a vizek mellett különösen óvatosnak kell lenniük. A legfontosabb szabályokról dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa beszélt.
Mikroszkóp alatt minden másnak látszik, mint ami valójában. Gondolta volna, hogy alaposabban megnézve egy tisztának tűnő konyhapulton vagy akár a saját kezünkön is annyi izgő-mozgó apróság nyüzsöghet, mint ahány ember...

Új kórokozók - Új kihívások

ÁNTSZ - 2013.05.15. 18:00
A globalizáció és a klímaváltozás is szerepet játszik abban, hogy olyan új kórokozók jelennek meg hazánkban, amelyek korábban nem jelentettek veszélyt Magyarországon.
Gondoltunk-e már arra, hogy párnánk súlyának egyharmadát bogarak, elhalt bőrdarabkák, poratkák és azok ürülékei teszik ki? Mindez ideális egyes élősködőknek, sőt vírusoknak és baktériumoknak is.

ESBL fertőzés

Orvos valaszol - Dr. Pék Tamás - 2014.04.24. 23:11
Tisztelt Dr Nő/Úr! Mamikámat csípőprotézissel műtötték, de fertőzést kapott és ki kellett műteni a protézist. Kezdett begyógyulni a seb és haza adták. Annyit mondott az orvos, hogy amíg nem gyógyul be teljesen a seb...