ESBL fertőzés

Tisztelt Dr Nő/Úr! Mamikámat csípőprotézissel műtötték, de fertőzést kapott és ki kellett műteni a protézist.Kezdett begyógyulni a seb és haza adták. Annyit mondott az orvos, hogy amíg nem gyógyul be teljesen a seb csak gumikesztyűben lehet hozzá érni.Teljesen begyógyult a seb.Kb fél év múlva tályog szerű alakult ki és megfakadt, újra kórházba került. Akkor tudtuk meg hogy ESBL a fertőzés neve. Arra lennék kíváncsi, hogy ránk nézve milyen veszélyei vannak? Hordozói vagyunk-e és ha igen akkor van-e gyógymód? Ugyanis most újra kórházba került és annyit közöltek velümk, hogy hordozói lettünk ennek a fertőzésnek.Igaz-e? /babát szeretnénk párommal és nem tudom mi tévők legyünk/Nagyon megijedtem amikor ezt közölték velünk. Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a kórokozó témában

Tisztelt Kérdező! Az ESBL rövidítés nem fertőzést és nem is kórokozót jelent. Azt jelenti, hogy egy adott kórokozó nagyon sokféle antibiotikummal szemben ellenálló, nehezebb kezelni, mint a szokványos kórokozókat. Ezeknek a baktériumoknak a hordozása előfordulhat egészséges emberekben is, sokkal többen hordozzák mint ahányan tudnak róla, de ez nem jelent hátrányt számukra, még a hordozás spontán megszűnésére is lehet számítani. Nyugodtan vállalhatnak gyermeket. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 24., 23:11; Megválaszolva: 2014. április 27., 08:26
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt