Inzulinpumpa téma

Az inzulinpumpa-kezelésről és felírhatóságáról

Diabetes - Dr. Kocsis Győző, diabetológus, belgyógyász főorvos

Az alábbiak elsősorban gyakorlati összegzést nyújtanak a pumpakezelés iránt érdeklődő diabéteszes betegeknek.

Az inzulinpumpa kezelés és a szenzor alkalmazása terhességben

WEBBeteg - Dr. Tanczer Tímea, diabetológus

A modern technikáknak köszönhetően egyre több lehetőség van az 1-es típusú inzulinhiányos cukorbeteg nők számára a terhességet megelőzően, valamint a terhesség alatt az ideális anyagcserehelyzet kialakítására, fenntartására.

Inzulinkezelési sémák

WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea, diabetológus szakorvos

Általában napi kétszeri előkevert (premix) inzulin adagolását jelenti. Idősebb, stabil életvitelű cukorbetegeknél, ahol a betegek életmódja, étrendje rögzített, a konvencionális kezelés könnyen kivitelezhető és az esetek többségében az elért eredmény is megfelelő.

A gyermekkori diabétesz incidenciájának növekedése

Diabetes - Dr. Niederland Tamás, vezető főorvos

Mit jelent a diabéteszincidencia? Milyenek a hazai adatok? Cikkünkből kiderül, továbbá a kisgyermekkori inzulinkezelés nehézségeiről és módjairól is olvashat.

Az inzulinpumpa és használata

WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus

Az inzulinpumpa az inzulin felfedezése óta talán a legnagyobb lépést jelentette a diabetes mellitus (mindegyik ismert, inzulinadagolást szükségessé tevő formája esetében) terápiájának megkönnyítésére.

Inzulinpumpa-kezelés - A helyes patron- és elemcsere

Diabetes - Dr. Erhardt Éva

A gyermek- és fiatalkori 1-es típusú cukorbetegség kezelésének célja a tartósan jó szénhidrát-anyagcsere-helyzet megteremtése, azaz a normális vércukorszint minél jobb megközelítése, az akut szövődmények (alacsony- és magas vércukorszint, majd ketoacidózis) elkerülése, az életminőség javítása és a késői szövődmények megelőzése.

A kétnaponta végzett kanülcsere fontossága

diabetes.hu - Dr. Niederland Tamás

A hatásos pumpakezelés egyik fontos feltétele a megfelelő időben és módon végzett kanülcsere. Az inzulinpumpa-kezelés sikerességének alapfeltétele a 2, maximum 3 naponta megfelelő módon végzett kanülcsere!Ez a mondat minden oktatáson, gondozáson elhangzik, mégsem rögzül, mégsem tudatosul sokakban

Inzulinpumpa - pro és kontra

Diabetes - Dr. Körner Anna, gyermekgyógyász, gyermek-diabetológus

Az egyre szélesebb körben terjedő legújabb technológiák (inzulinpumpa és szöveti glukózmonito-rozás) alkalmazása segíti a vércukor célértékének minél jobb megközelítését. A technológia azon-ban önmagában nem csodafegyver, ehhez megfelelő edukáltság (diabetológiai tudás) és hozzá-állás is szükséges.

Inzulinpumpa - Megbízhatóbb, mint az injekció

MTI

A vércukor-érzékelővel összeépített inzulinpumpa mind gyermekek, mind felnőttek cukorbetegségének kezelésében megbízhatóbb, mint a naponta többször beadott inzulininjekció. Az eddigi legnagyobb vizsgálat eredményeit az Amerikai Cukorbeteg Társaság 70. kongresszusán ismertették Orlandóban.

Mikor lehet inzulinadagoló pumpát beületni?

Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő

Jónapot kívánok! érdeklődni szeretnék, hogy már 8 éve cukorbeteg vagyok! Cukorszintem ingadozó! Megszeretném kérdezni, hogy mikortól lehet azt használni és hogy mi a feltétele? Válaszát előre is köszönöm!