• Inzulinpumpa téma

    Diabetes - Dr. Niederland Tamás, vezető főorvos
    Mit jelent a diabéteszincidencia? Milyenek a hazai adatok? Cikkünkből kiderül, továbbá a kisgyermekkori inzulinkezelés nehézségeiről és módjairól is olvashat.
    Diabetes - Dr. Kocsis Győző, diabetológus, belgyógyász főorvos
    Az alábbiak elsősorban gyakorlati összegzést nyújtanak a pumpakezelés iránt érdeklődő diabéteszes betegeknek.
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    Az inzulinpumpa az inzulin felfedezése óta talán a legnagyobb lépést jelentette a diabetes mellitus (mindegyik ismert, inzulinadagolást szükségessé tevő formája esetében) terápiájának megkönnyítésére.
    WEBBeteg - Dr. Laczkó Andrea, diabetológus szakorvos
    Általában napi kétszeri előkevert-premix-inzulin adagolását jelenti. Idősebb, stabil életvitelű cukorbetegeknél, ahol a betegek életmódja, étrendje rögzített, a konvencionális kezelés könnyen kivitelezhető és az esetek többségében az elért eredmény is megfelelő.
    Diabetes - Dr. Erhardt Éva
    A gyermek- és fiatalkori 1-es típusú cukorbetegség kezelésének célja a tartósan jó szénhidrát-anyagcsere-helyzet megteremtése, azaz a normális vércukorszint minél jobb megközelítése, az akut szövődmények (alacsony- és magas vércukorszint, majd ketoacidózis) elkerülése, az életminőség javítása és a késői szövődmények megelőzése.
    diabetes.hu - Dr. Niederland Tamás
    A hatásos pumpakezelés egyik fontos feltétele a megfelelő időben és módon végzett kanülcsere. Az inzulinpumpa-kezelés sikerességének alapfeltétele a 2, maximum 3 naponta megfelelő módon végzett kanülcsere!Ez a mondat minden oktatáson, gondozáson elhangzik, mégsem rögzül, mégsem tudatosul sokakban
    Diabetes - Dr. Körner Anna, gyermekgyógyász, gyermek-diabetológus
    Az egyre szélesebb körben terjedő legújabb technológiák (inzulinpumpa és szöveti glukózmonito-rozás) alkalmazása segíti a vércukor célértékének minél jobb megközelítését. A technológia azon-ban önmagában nem csodafegyver, ehhez megfelelő edukáltság (diabetológiai tudás) és hozzá-állás is szükséges.
    MTI
    A vércukor-érzékelővel összeépített inzulinpumpa mind gyermekek, mind felnőttek cukorbetegségének kezelésében megbízhatóbb, mint a naponta többször beadott inzulininjekció. Az eddigi legnagyobb vizsgálat eredményeit az Amerikai Cukorbeteg Társaság 70. kongresszusán ismertették Orlandóban.
    Orvos valaszol - Dr. Felszeghy Enikő
    Jónapot kívánok! érdeklődni szeretnék, hogy már 8 éve cukorbeteg vagyok! Cukorszintem ingadozó! Megszeretném kérdezni, hogy mikortól lehet azt használni és hogy mi a feltétele? Válaszát előre is köszönöm!