Intelligencia téma

Csökkenti az intelligenciát a légszennyezés

infostart.hu

Akár egy év kihagyott iskolával ér fel az emberi agy számára a légszennyezésnek való kitettség - így jellemzik amerikai kutatók a szmog hatását a szervezetre, akik szerint a globális lakosság 80 százaléka nem biztonságos levegőt lélegzik be.

Felnőttként több pontot érnek el az IQ-teszteken a tovább szoptatott gyerekek

MTI

A hosszabb ideig szoptatott gyerekek felnőttként jobban teljesítenek az intelligenciateszteken - derült ki egy rendkívül hosszú távú, harminc évet felölelő brazil tanulmányból.

A számolási zavar (diszkalkulia)

WEBBeteg - O. K. T.

A tanulási zavar egyik típusában a diáknak nem okoz problémát az írás vagy az olvasás, annál komolyabb dilemmái adódnak, amikor matematikai példák értelmezésére, megoldására kerül sor.

Lassíthatja az agy öregedését a nyelvtanulás

MTI

Lassíthatja az agy öregedését a kétnyelvűség, sőt az idegen nyelv felnőtt kori elsajátítása is - derült ki egy új kutatásból.

A születési sorrend befolyásolja az IQ-t?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egy tanulmány szerint az elsőszülöttek általában jobb eredményt érnek el az IQ teszteken, mint a testvéreik. A Science című magazinban megjelent tanulmány szerint átlagosan két pont eltérés tapasztalható az elsőszülöttek és az idősebb testvérrel együtt élők IQ teszteredménye között.

A alvás rendszertelensége árthat a gyermek intelligenciájának

MTI

Hatással lehet a gyermek intelligenciájára, ha a szülők nem alakítják ki idejében a lefekvés pontos menetrendjét - mutatta ki egy brit kutatás.

A friss levegőtől okosabbak lehetünk

MTI

Meglepően hangzik, de a piszok javíthat az intelligencián: amerikai kutatók baktériumokat tartalmazó elegyet etettek egerekkel, mire azok gyorsabban találtak ki a labirintusból, mint társaik.

Egészséges szív: magasabb intelligencia - Jobb állás

MTI

A megfelelő testi erőnlét sokban hozzájárul a szakmai sikerekhez - derült ki egy nemrégiben bemutatott svéd tanulmányból.

A buták körében több a szívbetegség

Független Hírügynökség

Az átlagosnál alacsonyabb intelligenciahányados is hajlamosít a szív- és érrendszeri betegségekre - állapították meg brit kutatók. Ebből levonják a következtetést, hogy az egészségvédő kampányokat közérthetőbbé kell tenni.

Az idősebb apák gyerekeinek rosszabb az IQ-tesztje

MTI

Az idősebb apák gyerekei gyengébb eredményeket érnek el a kis- és gyerekkori IQ-teszteken - állítják ausztrál tudósok most megjelent tanulmányukban.