Idegsebészet téma

Az idegsebészet - ha funkcionális

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-05-10 09:33
A funkcionális idegsebészet az idegsejtek, ezáltal az idegrendszer fiziológiás működésének helyreállítására specializálódott terület az idegsebészeten belül.

Epilepsziás beteg agyműtéte - Rosa robot segítségével

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-05-06 22:03
Agyműtétre készülünk az Amerikai úti Idegtudományi Intézetben (mai neve OMII). Erőss Lorand (akkor, 2018. május 31-én, 2 nappal azután, hogy a sajtónak is bemutatták a robotot), a funkcionális idegsebészeti osztály vezetője munkatársaival a csúcstechnológiát képviselő Rosa újabb akciójára készül.

Nyaki gerinc operáció a legkorszerűbb idegsebészeti eljárással

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2019-08-22 18:35
Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, idén április végén, új endoszkópos gerincsebészeti módszerrel operálta meg két páciensét az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI) erre specializálódott orvoscsoportja, ami egész Európában szenzációs beavatkozásnak számít.
Érkatéteres és nyitott idegsebészeti beavatkozások elvégzésére egyaránt alkalmas hibridműtőt alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) - jelentette be Rovó László rektor a Tisza-parti városban.

Perifériás idegsérülések rehabilitációja

Pap Andrea, gyógytornász - 2019-04-25 09:36
Perifériás neurológiai betegség az, amely nem a központi idegrendszerből - vagyis az agyból vagy gerincvelőből indul ki -, hanem a gerincvelőből kilépő idegfonatok, idegek, továbbá az ideg-izom kapcsolatok érintettek benne. Ez többnyire a törzsön vagy végtagokon alakul ki, és okoz tüneteket.

Agyműtét navigációval

Debreceni Egyetem - 2014-10-31 23:23
Román és magyar orvosok közösen végeztek idegsebészeti beavatkozást egy határon átnyúló programban beszerzett neuronavigációs műszerrel.
A neuroendoszkópiával minimálisra csökkenthető a szövődmények kockázata, ezért elsősorban olyan rendkívül súlyos betegségeknél alkalmazzák, mint például az elzáródásos kamratágulat, a fejlődési rendellenességből származó agykamratágulat, a koponyaalapi tumorok, de az agyalapi mirigyek jóindulatú daganatai és az agyalapi verőértágulat is operálható ezzel a módszerrel.
A zürichi egyetem gyermekklinikáján a világon először műtötték meg páciensek agyát nagyenergiájú ultrahanggal. Ez a mindennemű behatolást nélkülöző (nem invazív) operációs eljárás új távlatokat nyit az idegsebészet előtt - közölte az egyetem.

Mit tegyek?

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika - 2011-11-06 10:22
Tisztel Doktor nő! Május 25.én reoperációt végeztek rajtam! Előtte jul 19.én volt az előző! Most ott tartok h a fájdalmaim ugyan olyanok mint a második műtét előtt! Egy függeteln idegsebész rheumás gyulladást diagnosztizált! Ill Spondylodiscit

JÓ DÖNTÉS!?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2010-04-24 11:55
Panaszaim, és MR-leletem is igazolták nyaki gerincsérv kialakulását. A diagnózis: Nyaki porckorong rendellenesség radiculpatiával. Javasolt CV anterior discectomia elvégzése CV/VI Discover prothesis implantatioval.Kaptam ugyan tájékoztató füzetet a m