Idősgondozás téma

A felhőalapú mobil alkalmazás elkészült prototípusa képes az időskorúak vérnyomás-, vércukorszint- és egyensúlytartási adatainak összegyűjtésére, rendszerezésére és kritikus diagnosztikai adatok beérkezése esetén a közvetlen riasztásra is.

Létezik-e emberhez méltó idősgondozás hazánkban?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2017-07-06 13:11
Sokan tervezgetik, hogy időskorukra maguk választják meg azt az idősek otthonát, ahol életük alkonyán biztonságban élhetnek, s nem kiszolgáltatva a család munkarendjének, érzelmi viszonyulásának. Lássuk, mi a helyzet a jelenlegi hazai idősgondozásban, s a kormány milyen változtatásokat, anyagi támogatást fogadott el a napokban a szociális- és idősgondozásra a jövő évtől.

Mentálhigiéné alkalmazása idős betegek esetében

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2015-05-19 17:25
Az öregedő társadalom Magyarországon is egyre szembetűnőbb jelenség, az életkor előrehaladtával egyre többen vesznek igénybe egészségügyi szolgáltatásokat. A mentálhigiéné ezen belül a lelki egészségvédelemmel foglalkozik.

Fekvőbetegek otthoni táplálása

Nurse Háziápolási Szolgálat - 2011-09-30 23:23
Sok családban van olyan beteg, aki nem tud az étkezőasztalhoz ülni, ezért segítségre szorul az otthoni táplálásban.

Vudu-halál a modern intézményekben

WEBBeteg - Nyerges Szilvia, újságíró - 2009-10-27 19:45
A vudu-halál a modern idősek otthonában, elfekvőkben észrevétlenül, csendesen szedi áldozatait. Mindannyian hallunk hasonló történeteket, de nem vagyunk hajlandók tudomásul venni, hogy test és lélek szorosan összefonódó egységet alkot.

Idősellátás - nemcsak szociális otthonban

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2009-08-22 07:33
Nem minden család engedheti meg magának, hogy valamelyik szülő, közeli hozzátartozó gondozásához valaki kiessen a munkából. De megoldást mindenképpen találni kell. Ellátási lehetőségek, amelyek az időseknek, magatehetetleneknek járnak. De ki, mikor és mire jogosult?