Hegkezelés téma

Hogyan kezelhetők a szőrtüszőgyulladás utáni foltok?

WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász - 2021-09-06 22:03
A folliculitis vagy más néven szőrtüszőgyulladás akkor alakul ki, amikor a gyulladás a szőrszál bőr alatti részeit, illetve a szőrszál közvetlen bőrfelszínét érinti. A gyulladás lehet felületes vagy mély, az utóbbi érinti a teljes szőrszálat, a hozzá kapcsolódó faggyúmirigyet és a környező bőrt. Minél mélyebbre hat egy gyulladás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy maradandó nyomot hagy.

A hegek típusai és kezelési lehetőségeik

WEBBeteg - Dr. Virágh Zsófia, bőrgyógyász - 2022-01-04 07:52
A sebgyógyulás egy bonyolult, egymásba kapcsolódó és többlépcsős folyamat eredménye. A sebgyógyulás optimálisan 7 nap alatt megy végbe, melynek sorrendje a következő: véralvadás, gyulladás, új erek képződése, hámosodás és az érés - ekkor indul el a heg átalakulásának folyamata, mely 6 hónaptól 1,5-2 évig is eltarthat.

Kóros hegesedés, sebgyógyulási zavarok

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2021-08-06 19:03
Majdnem minden embernek a testén van valahol egy vagy több heg. Biciklibaleset, vakbélműtét vagy vágási sérülés nyoma. Ha a bőrfelület valahol megsérül, szervezetünk a lehető leggyorsabban igyekszik helyrehozni a bajt.

Égési sérülések kezelése

WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, újságíró - 2016-06-03 14:55
Az égési sérülések bizonyos fajtája meggyógyul egy jól kiválasztott, helyileg alkalmazott, külsőleges ellátás eredményeként, de sok esetben a sérülés komolyabb, a bőr elhalásával jár együtt. Ilyenkor a felszíni, helyi kezelés már nem elegendő, műtéti beavatkozásra van szükség.

Nem mindegy, hogyan gyógyul a seb

Támogatott tartalom - 2016-04-15 14:10
Majdnem minden embernek vannak kisebb-nagyobb hegek a testén. Egyes forradások az akaratunkon kívül olyan testtájakon helyezkedhetnek el, amelyek jól láthatóak, ezáltal jelentős lelki nehézséget is jelenthetnek, önértékelési és önbizalom problémákat okozhatnak. (x)

Milyen módon lehet az arcon kialakult hegeket helyre hozni?

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-11-18 12:17
Üdvözlöm! Egy kicsit heges az arcom, mert régebben sokat nyomkodtam a gyulladt pattanásaimat. Azt szeretném meg kérdezni, hogy van-e rá lehetőség, hogy valamenyire helyre lehet-e hozni?   Köszönöm!

Szilikonos gélek

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-11-18 10:22
T. Dr. Bodnár Edina! Az ajánlott szilikongélek - amit én használok: Contractubex - felbontás után csak 3 hétig használható? Utána a 20 g-os krémet ki kell dobni és újat venni. A  heget min. 3 hónapig kell használni, hogy eltűntesse és

Műtéti heg

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-08-17 22:20
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy 5 évvel ezelőttről maradt, varrt heg "eltüntetésére", lehet-e kapni bármilyen krémet, vagy gélt, ami tényleg hatásos? Előre is köszönöm!    

Forradás, heg

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-06-25 10:27
Tisztelt Doktor Ur! Van egy ket es fel eves kisfiunk, aki csunyan elvagta az arcat. A surgossegen egy asszisztensno bevarrta 5 oltessel a kb. 2 cm hosszu, mely sebet. Kerdesem: ahhoz, hogy ne maradjon egy csunya heg, forradas az arcan egy plaszti

Heg eltüntetése

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-04-15 09:06
Tisztelt Dr. nő v. Dr. úr! Én 15 éves fiú vagyok.Vannak kutyaharapás által szerzett kissebb hegeim amelyek sajnos látszanak. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy ezeket a hegeket sebészeti úton el lehet-e tüntetni, illetve, ha igen milyen módon?

Anyajegy utáni heg

Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina - 2009-04-01 10:25
Kedves doktornő! Körülbelül egy éve egy sebészeti beavatkozáson estem át, egy anyajegyet metszettek ki az oldalamból. A műtét után nem igazán kenegettem semmilyen kenőccsel és nem tudom, hogy emiatt-e, de egy kicsit pigmentálódott a heg. Az lenne