Hüvelygyulladás téma

A hüvelygyulladás tünetei, okai és kezelése

WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász

A hüvelygyulladás a női szervezet egyik leggyakoribb megbetegedése, ami fiatal és idősebb életkorban egyaránt kialakulhat. A kellemetlen tünetekkel járó betegség hátterében számos ok állhat, megfelelő kezelése elengedhetetlen. Mi okozza, melyek a tünetei és hogyan kezelhető?

Miért lehet fájdalmas a szex?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász

Visszatérő gombás fertőzés esetében a hüvelybemenet körül krónikus gyulladás alakulhat ki. Ilyenkor ezen a területen apró, fájdalmas kis repedések képződhetnek, amelyek a szexuális aktust is kifejezetten fájdalmassá tehetik.

Nyaraláskor is jó, ha van kéznél hüvelygomba elleni készítmény

Szponzorált tartalom

Az egyik leggyakoribb intim fertőzés a gombás hüvelygyulladás, köznapi nevén a hüvelygomba. Bármikor kialakulhat, így akár a nyaralás kellős közepén is. Nem árt, ha szükség esetén azonnal kéznél van a segítség! (x)

Hogy igazodjon el a hüvelygélek között?

Dr. Kozma Bence nőgyógyász

Egyre többen használnak hormonmentes hüvelygéleket vagy hüvelykúpokat a hüvelyszárazság kezelésére és ezzel együtt növekszik azoknak a vizsgálatoknak a száma, amelyek megkérdőjelezik ezeknek a biztonságosságát. Dr. Kozma Bence nőgyógyásszal beszélgettünk erről a témáról.

Tehetünk a candidiasis ellen

Oxygen Medical - Dr. Demjén László, szülész-nőgyógyász

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

A Mycoplasma baktérium okozta betegségek

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin

A Mycoplasma baktériumok nemzetsége 10 különböző, embert is megbetegítő fajból áll. Milyen betegségekért tehetők felelőssé ezek a kórokozók?

A petefészekgyulladás napjainkban

WEBBeteg - Dr. Kiss György, nőgyógyász

Nem található olyan szerv a női testben, mely olyan gyakran gyulladna be, mint a petefészek vagy a hüvely. Éppen ezért a petefészek és hüvely gyulladása, illetve azok kezelése a XIX-XX. századi nőgyógyászat egyik leggyakoribb kórképét, illetve tevékenységét képezte.

Betadine hasmenéy

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Jó napot! A kérdésem az lenne,hogy este felhelyeztem egy betadine kúpot,reggel óta hasmenésem van. Lehet e köze hozzá illetve napi szinten szedek 50mg Stimulotont és 0,25 Frontin felét. Beszedhetem e most is őkez a betadine mellett? Köszönöm!

Gyulladást átadhat-e a lány a fiunak?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Jó napot! Olyan helyzet állt elő hogy a páromnak erős nemiszervi gyulladása van, pontosan nem tudni még hogy milyen. Tőlem elkaphatott bármilyen hüvelyigyulladást? Sajnos nekem ez a gyulladás, gomba és társai túl sűrűn előfordul. Mielőtt együtt voltu

Nem múló hólyaghurut és nőgyógyászati gyulladás

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Kedves doktornő! Decembertől márciusig folyamatos fogágyi gyulladás miatt rengeteg antibiotikumot kellett szednem (Dalacin három dobozzal, Augmentin, Aktil duo) . Sajnos ezek szedésekor nem használtam hüvelyflóra támogató kúpot, így az utolsó anti