Gyógyszerkassza téma

Koleszterinszint-csökkentők: áprilistól csak hatóanyagnév

mti

Az egészségügyi államtitkárság közlése szerint április 1-jétől újabb elem segíti a gyógyszerkassza hatékonyságának javítását: a koleszterinszint-csökkentők esetében elindul a hatóanyag-alapú felírás.

Az OEP a generikus gyógyszerek használatát szorgalmazza

MTI

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál úgy látják, hogy az orvosok és a betegek is eléggé márkahűek a gyógyszerválasztásban, félnek a váltástól. Pedig a betegek sokat spórolhatnának azon, ha hajlandóak lennének váltani egy azonos hatóanyagú, de olcsóbb gyógyszerre.

Széll Kálmán Terv - A gyógyszertámogatások átalakítását tervezik

MTI

A jelenlegi gyógyszertámogatási rendszer átalakítását tervezi a kormány a kedden ismertetett Széll Kálmán Terv alapján. A többlépcsős folyamatban a terv szerint a gyógyszerek ára nem emelkedne, ám az adófizetők pénzéből kevesebbet kell rá költeni a támogatások átláthatatlanságát és korruptságát felszámolva.

100 milliárd forint az egészségbiztosítási alap hiánya

MTI

Meghaladta a 100 milliárd forintot az egészségbiztosítási alap hiánya az év első kilenc hónapjában, és már túllépés van a gyógyszerkasszában, ami azt jelenti, hogy a gyógyszer gyártóknak és forgalmazóknak ki kell egészíteniük a gyógyszerbüdzsét - derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) vezetői tájékoztatójából.

Egészségügyi Minisztérium: A gyógyszerkassza 2010-ben nem is csökken, nem is nő

MTI

A gyógyszerkassza valószínűleg nem lesz több a jövő évi költségvetésben, de az Egészségügyi Minisztérium arra törekszik, hogy ne is csökkenjen - mondta Medgyaszai Melinda szakállamtitkár újságíróknak kedden Budapesten.

Pozitív a gyógyszerkassza

Független Hírügynökség

Várhatóan 27-30 milliárd forintos többlettel zár idén a gyógyszerkassza - írja a Világgazdaság. A kormány a megtakarításból a patikusok generikus programban való részvételét támogatná.