Fogkő téma

Fogszabályozás: nem csak hiúság

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész - 2022-05-30 07:33
Fogszabályozás
Fogazatunk fontos szerepet játszik életünkben. Befolyásolja arcunk harmóniáját, beszédünk és artikulációnk módját, mimikánkat és egyéni kisugárzásunkat is.

Hogyan mossunk fogat? A fogmosás helyes technikája

WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos - 2022-02-15 18:33
Fog
A fogmosás gyakran személyre szabott, és ezt is meg kell tanulnunk, akár az autóvezetést, hiszen senki sem születik ezeknek a képességeknek a birtokában.

Letört a fogam, mire számíthatok?

WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos - 2022-02-11 22:03
Függőlegesen tört le az egyik elöl lévő fogam, de nem fáj. Mire számíthatok a fogorvosnál? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Szív- és cukorbetegség fogkőtől?

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2022-01-28 11:33
A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségügyi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkő szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos beszélt.

A fogkő miatt is kaphat infarktust

Orvostkeresek Egészségmagazin - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2022-01-23 09:33
Hazánkban évente megközelítőleg ötvenezren halnak meg elhízás, magas vérnyomás, dohányzás, cukorbetegség és magas koleszterinszint előidézte szívinfarktusban. A legújabb kutatási eredmények azt igazolják, hogy a már ismert rizikófaktorok mellett az ápolatlan fogazat is növeli a kockázatot.

Mitől alakulhat ki fogkő és hogyan távolítható el?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-01-14 18:33
Fogkő
A fogkő ásványosodott foglepedék (plakk), melynek színe különféle lehet: a fehértől a sárgáson, barnáson át egészen a feketéig. Megjelenhet a fogíny alatt, illetve a fogínyen kívül is, és hozzájárul a fogíny gyulladásának kialakulásához. A fogkövet otthon nem lehet leszedni, kizárólag fogorvos tudja eltávolítani.

Szájhigiéniai ABC - Így ápoljuk fogainkat

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2021-12-22 05:03
A fogak tisztán tartása, a megfelelő eszközhasználat és a rendszeres fogorvosi kontroll nem csak esztétikai szempontból fontos. A rossz vagy mozgó fogak az egészségre nézve is komoly kockázatot jelentenek.

Kik hajlamosak a foglepedék-képződésre?

Oxygen Fogászat - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2021-11-13 20:35
Foglepedék mindenkinél képződik, de vannak bizonyos kockázati tényezők, amelyek növelik a valószínűségét. Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos szerint nekik különösen fontos a professzionális fogápolás.

Mik lehetnek a fogkő következményei?

WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos - 2021-07-06 20:33
A fogkő nemcsak esztétikailag zavaró, hanem súlyos fogágybetegségek elindítója is lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny idővel visszahúzódik, elsorvad.

A professzionális fogtisztítás

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2015-08-07 16:04
A professzionális fogtisztítás a fog-, fogíny- és fogágybetegségek megelőzésének egyik fontos eleme. Része a fogkő eltávolítása is, melynek éppoly természetesnek kellene lennie mindenki számára, mint a mindennapi fogmosásnak és a fogselyem használatának.

Fogszabályzás - Felnőttkorban is

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2014-02-28 07:38
A mai tiniknél szinte már divat lett villogtatni a csillogó-villogó fogszabályzókat. Mára azonban már idejét múlta az a nézet, hogy csak a gyerekek fogát lehet szabályozni.

fogkőleszedés

Orvos valaszol - Dr. Ágics Anikó - 2013-09-26 19:42
Tisztelt Doktor Úr! Fogkőleszedésen voltam, és utána nem sokkal vettem észre, hogy a két éves hidamban az egyik koronának a rágófelületéről hiányzik a zománc. Mivel a fogkőleszedésen a dentálhigiénikus azt mondta, hogy a fogaim jók, így azt szeret

Fogkő utáni fájdalom

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2012-03-23 10:12
Kedves Doktor Nő/Doktor Úr! Most hétfőn voltam fogászaton, fogkövet leszedetni, és végig nagyon fájt. Elég sok volt rajta, meg mondták, hogy az íny is be van gyulladva. A problémám az, hogy még mindig nagyon fáj, főleg evésnél és dohányzásnál. Gi

Fog

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2011-09-08 08:51
Kedves Doktornő! Van 2 fogam alul meg felül ahol ilyen kis fekete folt van az inyemtől kezdődöen, nem tudom, hogy ezt most fogkő-e, de ha az alsó fogamat piszkálom ahol van ez a fekete elváltozás utána olyan érzékenynek tűnik a fogam! Mi lehet ez

fogkő eltávolítás

Orvos valaszol - Dr. Varga Éva - 2011-08-23 19:17
Kedves Doktor Úr/Nő! Néhány napja a nyelvemen egy elég vastag sárgás-fehéres réteget vettem észre. Elmentem fogorvoshoz, és kiderült, hogy túl sok a fogkövem, és ezért már a nyelvemre is rakódott. Kaptam időpontot fogkő eltávolításra. A kérdésem

Fogbetegség

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-09-17 22:08
szeretném megkérdezni hogyha az íny gyulladt, sok a fogkő, akkor annak letisztítása után előfordulhat esetleg a fog elvesztése? az alsó fogsorról van szó és a középső fogamnál ínyemnél hiányos nagyon.várom válaszáz köszönettel! üdv: d.anikó