Fogérzékenység téma

Érzékenyek a fogai?

Oxygen Medical - Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos - 2022-09-11 21:42
Egyes ételek, főleg a meleg, a hideg, az édes és a savanyú fájdalmat okozhatnak az érzékeny fogakon. Az érintés és a levegővel való érintkezés szintén kellemetlen lehet. Dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos az okokról és megoldási lehetőségekről beszélt.

Miért lehetnek érzékenyek a fogak?

WEBBeteg - Dr. Galgóczi Natália, fogorvos - 2022-05-04 17:03
Sokáig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is némi igazság, hiszen sokan megrögzötten sikálunk. De nem csak ez lehet a probléma forrása. Életünk tele van stresszel, akár a munkahelyünkre, akár a magánéletünkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor és hogyan?

Étkezés után ne mossunk azonnal fogat!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2020-09-12 17:05
Étkezések után várjunk kicsit a fogmosással! Különösen akkor, ha valamilyen savas élelmiszert, például citrusfélét fogyasztottunk.

Érzékenyek a fogaim - Mit tehetek?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2017-10-06 13:11
Fogérzékenység
Ha a fogíny és a fogágy hosszabb időre visszahúzódik, fogínyrecesszióról beszélünk. Ez korlátozza a metsző- és szemfogak normális működését.

Az érzékeny fognyak

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2016-11-20 02:51
Hideg levegő, gőzölgő kávé, csokoládétorta. Az érzékeny fogak rémálma! Néhány fog fájdalommal reagál a hidegre, a melegre, az édesre és a savanyúra. Ennek oka lehet fogszuvasodás vagy a fogak fokozott érzékenysége.

Fogpanaszok

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2009-06-12 11:19
Mindenféle szervi eltérés nélküli, hónapok óta elhúzódó fogfájás, fogérzékenység hátterében mi állhat? Sensitive fogkrémek, gélek lényegi javulást nem hoztak. Sinusitis, trigeminus neuralgia kizárva. Fog RTG negatív, de a panaszok változatlanul, nap