Fejlődési zavar téma

Incontinentia pigmentii

WEBBeteg - Dr. Ács Júlia, Dr. Árki Ildikó

Az incontinentia pigmentii ritka, genetikai (X kromoszómához kötött öröklődésű) betegség, mely a neurocutan szindrómák tagja. Ezekben a betegségekben közös fejlődési eredetük miatt az idegrendszer és a bőr, valamint függelékei (haj, köröm stb.) érintettek. A bőrtünetek jellemzően csecsemőkorban vagy már az újszülöttnél is láthatóak.

Diszlexia, az olvasás zavara

WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos

Ahhoz, hogy a gyermek pszichésen is megfelelően fejlődjön, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a pszichés fejlődésben is zavar támadhat.

Veleszületett rendellenességek - Nemzetközi és hazai előfordulási gyakoriság

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A WHO adatai alapján 33 újszülöttből 1 babát érint valamilyen veleszületett fejlődési rendellenesség. Évente mintegy 3,2 millió szül(et)és során ismernek fel anomáliát. Nemzetközi becslések szerint 270 ezer azoknak az újszülötteknek a száma, akik első hónapos koruk előtt súlyosabb veleszületett rendellenesség miatt halnak meg.

Tizennégy új fejlődési zavart azonosítottak brit genetikusok

MTI

Tizennégy új fejlődési rendellenességet azonosítottak gyerekeknél brit genetikusok - írta a Science Daily tudományos portál.

Drog

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Van egy gyönyörű 6 éves kisfiam, aki sajnos eléggé beteges.Átestünk szinte mindenen, Asztma, krupp, allergia.stb.Ezek nagy része nem kizárt, hogy lelki okokra vezethető vissza.Kisfiam jelenleg pszichológushoz is jár.Neurológ

Kevert Specifius fejlődési zavara van a kislányomnak!

Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea

Tisztelt Dr Úr! Kérem önt hogy adjon tájékoztatót arról hogy a 5 éves kislányomnak kevert specifikus fejlődési zavara van és ilyenkor mit tehetek.előtte a hallással volt probléma 3 szor voltunk Baján hallásvizsgálaton megvolt neki altatásos műtétje