Farfekvés téma

A terhesség 40. hete

WEBBeteg

A terhesség utolsó hete érkezett el, remélhetőleg a héten karodban foghatod a babádat. Függetlenül attól, hogy ez megtörténik-e, vagy picit túlhordod, már nincs sok hátra.

A terhesség 32. hete

WEBBeteg

A 32. héten már hét hónapos terhes vagy. A baba fejlődése lassan véget ér, bár sok fontos dolog történik még az elkövetkező hetekben. Valószínűleg úgy érzed, mintha minden perccel egyre nagyobb lennél. Noha ez nem így van, nem áll messze a valóságtól.

A terhesség 28. hete

WEBBeteg

A terhesség utolsó trimeszterében járunk, már csak 12 hét, és karodban foghatod a picit.

Medencevégű fekvés és magzatfordítás

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász

Közvetlenül születés előtt a legtöbb baba fejjel lefelé néző helyzetben van az anyaméhben. Előfordul azonban, hogy a fenék vagy a láb van a méhszájnál a születés előtt – az ilyen babákat hívják medencevégű fekvéses (köznyelvben farfekvéses) babának, vagy ebben az esetben beszélünk medencevégű fekvéses szülésről.

Telefonon át vezettek le egy szülést a mentők

MTI

Telefonon át segítettek a mentők egy farfekvéses újszülött világra jövetelében a Pest megyei Kerepesen - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-t.

Autizmus: nagyobb a kockázat az elsőszülötteknél, farfekvéseseknél és az idősebb anyák gyermekeinél

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A Pediatrics című orvosi lapban megjelent tanulmány szerint jelentősen nagyobb az autizmus kialakulásának esélye azoknál, akik elsőszülöttek, farfekvésesek vagy 35 évnél idősebb nők gyermekei voltak.

Farfekvés, hasmenés - Szülés előtti aggodalmak

WEBBeteg

"Előző vizsgálatokon még fejjel lefelé volt, most 32 hetesen már farfekvésű a második babám. Van esély rá,hogy megfordul még? Első szülésemet erős hasmenés kísérte, okozhatta ezt a málnalevél-tea?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.

A farfekvés örökletes lehet

FH

Dupla esélye van a farfekvésre az olyan magzatnak, akinek egyik vagy mindkét szülője szintén farfekvéssel született - írják norvég kutatók a British Medical Journal (BMJ) című orvosi szaklap pénteki számában.

Farfekvéses baba!

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt Dr.Úr/Nő! 25+3hetesen voltam 4D UH-n, ahol mondta a szonográfus, hogy farfekvéses a babám, de még van ideje bőven befordulni. A kérdésem az lenne, hogy kb hányadik héten fordulnak be koponyavégü fekvésbe? A másik kérdésem pedig az lenne,