• Farfekvés téma

    WEBBeteg
    A terhesség utolsó hete érkezett el, remélhetőleg a héten karodban foghatod a babádat. Függetlenül attól, hogy ez megtörténik-e, vagy picit túlhordod, már nincs sok hátra.
    WEBBeteg
    A 32. héten már hét hónapos terhes vagy. A baba fejlődése lassan véget ér, bár sok fontos dolog történik még az elkövetkező hetekben. Valószínűleg úgy érzed, mintha minden perccel egyre nagyobb lennél. Noha ez nem így van, nem áll messze a valóságtól.
    WEBBeteg
    A terhesség utolsó trimeszterében járunk, már csak 12 hét, és karodban foghatod a picit.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
    Közvetlenül születés előtt a legtöbb baba fejjel lefelé néző helyzetben van az anyaméhben. Előfordul azonban, hogy a fenék vagy a láb van a méhszájnál a születés előtt – az ilyen babákat hívják medencevégű fekvéses (köznyelvben farfekvéses) babának, vagy ebben az esetben beszélünk medencevégű fekvéses szülésről.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A Pediatrics című orvosi lapban megjelent tanulmány szerint jelentősen nagyobb az autizmus kialakulásának esélye azoknál, akik elsőszülöttek, farfekvésesek vagy 35 évnél idősebb nők gyermekei voltak.
    WEBBeteg
    "Előző vizsgálatokon még fejjel lefelé volt, most 32 hetesen már farfekvésű a második babám. Van esély rá,hogy megfordul még? Első szülésemet erős hasmenés kísérte, okozhatta ezt a málnalevél-tea?" A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.
    FH
    Dupla esélye van a farfekvésre az olyan magzatnak, akinek egyik vagy mindkét szülője szintén farfekvéssel született - írják norvég kutatók a British Medical Journal (BMJ) című orvosi szaklap pénteki számában.
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt Dr.Úr/Nő! 25+3hetesen voltam 4D UH-n, ahol mondta a szonográfus, hogy farfekvéses a babám, de még van ideje bőven befordulni. A kérdésem az lenne, hogy kb hányadik héten fordulnak be koponyavégü fekvésbe? A másik kérdésem...