Fagyás téma

A hideg időjárás egészségügyi veszélyei

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus † - 2023.02.07. 09:33
Hideg
Vajon milyen lesz az idő, figyeljük az időjárás-jelentést, és úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy hány fok lesz. Pedig ez csak egy tényező, és sok más dolog is befolyásolja, hogy fázunk-e vagy sem. A hőindex a páratartalmat és a harmatpontot is figyelembe veszi, a hőérzet tekintettel van a szélsebességre.

Fagyási sérülések és a kihűlés

WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita - 2022.01.12. 13:03
Fagyás
A fagyási sérülés elsősorban a lábakat, kezeket, orrot, füleket veszélyezteti, ám komolyabb lehűlés esetén külső segítség nélkül nincs esély a fagyhalál elkerülésére.

Fagydaganatok, fagyási sérülések kezelése - Képekkel!

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2018.01.14. 10:10
A téli hidegben nem csak a kezek, lábak és az orr hűlnek le, ennél sokkal komolyabb következményei lehetnek az extrém hidegnek. Ilyenek a szöveti károsodások, a fagydaganat és a fagyás. Hogyan előzheti meg és hogy kezelheti a fagyási sérüléseket és a fagydaganatokat?

Hideg kezek: Mi a teendő?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2017.01.15. 18:45
A téli hidegben a lábunk, az orrunk, a kezünk és az ujjaink is nagyon lehűlnek. Ennek az az oka, hogy szervezetünk a létfontosságú szervek melegítésére törekszik és a perifériás testrészek vérellátása csökken. Akinek viszont állandóan hidegek a kezei, az lehet, hogy valamilyen betegségben szenved. A következőkben sorra vesszük a lehetséges okokat, és adunk néhány hasznos tanácsot.
A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Fagyos időben ránk leselkedő veszélyek

Medipress - 2010.12.27. 18:37
Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.

Fagyhalál - Kik a veszélyeztetettek?

Független Hírügynökség - 2010.01.23. 05:13
A legnagyobb veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek vannak.