Fagyás téma

A hideg időjárás egészségügyi veszélyei

WEBBeteg - Dr. Ács Gábor, oxyológus †

Vajon milyen lesz az idő, figyeljük az időjárás-jelentést, és úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy hány fok lesz. Pedig ez csak egy tényező, és sok más dolog is befolyásolja, hogy fázunk-e vagy sem. A hőindex a páratartalmat és a harmatpontot is figyelembe veszi, a hőérzet tekintettel van a szélsebességre.

Fagyási sérülések és a kihűlés

WEBBeteg - Dr. Antalffy Katalin Anita

A fagyási sérülés elsősorban a lábakat, kezeket, orrot, füleket veszélyezteti, ám komolyabb lehűlés esetén külső segítség nélkül nincs esély a fagyhalál elkerülésére.

Fagyási sérülés - Mit tegyen és mit ne?

WEBBeteg

Fagyás

Száraz hidegben, amikor a hőmérséklet 0 Celsius-fok körüli, különösen gyakoriak a fagyási sérülések.

Fagydaganatok, fagyási sérülések kezelése - Képekkel!

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

A téli hidegben nem csak a kezek, lábak és az orr hűlnek le, ennél sokkal komolyabb következményei lehetnek az extrém hidegnek. Ilyenek a szöveti károsodások, a fagydaganat és a fagyás. Hogyan előzheti meg és hogy kezelheti a fagyási sérüléseket és a fagydaganatokat?

Hideg kezek: Mi a teendő?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

A téli hidegben a lábunk, az orrunk, a kezünk és az ujjaink is nagyon lehűlnek. Ennek az az oka, hogy szervezetünk a létfontosságú szervek melegítésére törekszik és a perifériás testrészek vérellátása csökken. Akinek viszont állandóan hidegek a kezei, az lehet, hogy valamilyen betegségben szenved. A következőkben sorra vesszük a lehetséges okokat, és adunk néhány hasznos tanácsot.

Az extrém téli hideg egészségkárosító hatása

antsz.hu

A hőmérséklet és a halálozás összefüggése télen is kimutatható, bár nyáron sokkal szorosabb. Az összes halálok miatti halálozás általában magasabb a téli hónapokban, mint nyáron.

Mit tegyen, és mit ne tegyen fagyási sérülés esetén?

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Hideg időjárás esetén oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadban töltött idő alatt elkerüljük a fagyási sérülések esélyét. Ehhez szeretnénk néhány tippet adni.

Kihűlés: már öt áldozat idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében

MTI

Egy 66 éves férfi kihűlés miatt halt meg Szolnokon. Idén már öt embernek okozta halálát a hideg idő.

Fagyos időben ránk leselkedő veszélyek

Medipress

Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.

Fagyhalál - Kik a veszélyeztetettek?

Független Hírügynökség

A legnagyobb veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élő, nehezen mozgó, többnyire idős emberek vannak.