Féregnyúlvány téma

Megelőzhető-e a vakbélgyulladás?

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2022-07-08 21:03
Vakbélgyulladás
A leggyakrabban előforduló, sürgős műtéti beavatkozást igénylő, hasi fájdalommal járó megbetegedés a vakbélgyulladás, amelynek hétköznapi elnevezése valójában megtévesztő, hiszen nem a vakbél, hanem a féregnyúlvány gyulladásos megbetegedéséről van szó. Megóvhatjuk-e magunkat és gyermekünket a vakbélgyulladás kialakulásától?

A vakbélgyulladás kialakulása és tünetei

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos - 2022-06-08 14:33
Vakbélgyulladás
A vakbélgyulladás a lakosság mintegy 10 százalékát érinti élete folyamán, leggyakoribb a 10-30 éves korosztályban. Felismerése azonban nem egyszerű, mivel tünetei között számos olyan van, amely más betegségre is jellemző.

A vakbélműtét és típusai

WEBBeteg - Dr. Sasi Szabó László, sebész - 2022-05-04 07:33
Vakbélműtét
A vakbélműtét az általános sebészet talán leggyakoribb sürgősségi beavatkozása. Napjainkban többféle technikával végezhetik a gyulladt féregnyúlvány eltávolítását, megkülönböztetünk hagyományos és laparoszkópos műtétet.

A vakbélgyulladás tünetei gyermekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2022-03-04 13:03
Vakbélgyulladás
Gyermekeknél a vakbélgyulladás tünetei eltérhetnek a felnőttkoriaktól. A betegség leggyakrabban tízéves kor körül és fiatal felnőttkorban jelentkezik.

Vakbélgyulladás: vakbélműtét gyerekeknél

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021-08-17 05:03
Vakbélgyulladás
A gyermekkori hasi fájdalmak hátterében számos ok állhat, a vakbélgyulladás biztos kizárásához vagy megerősítéséhez többnyire kórházi kivizsgálás szükséges.