Esemény utáni tabletta téma

Mit kell tudni az esemény utáni tablettákról?

WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász

Fogamzásgátlás

A fogantatás modern kori definícióját nézve, az a petesejt és a spermium találkozásával kezdődik és a megtermékenyített hólyagcsíra méhnyálkahártyába történő beágyazódásával végződik, terhességről csupán az ezt követő időszakban beszélhetünk (amikor tényleges fizikai kapcsolat alakul ki a nő szervezete és a már beágyazódott csíra között).

Sürgősségi fogamzásgátlás: vénnyel vagy vény nélkül?

WEBBeteg

Sürgősségi fogamzásgátlás

Magyarországon továbbra is vényköteles maradt az a sürgősségi fogamzásgátló készítmény, amelyet – az Európai Bizottság januári döntése alapján – 2015. március 31-e óta már szabadforgalmú szerként lehet megvásárolni az Európai Unió 28 másik tagországának patikáiban.

Esemény utáni fogamzásgátló tabletta: Vényre vagy vény nélkül?

MTI

Nem lesz vény nélkül kapható az esemény utáni fogamzásgátló tabletta – közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) csütörtökön az MTI-vel.

Új, hatékonyabb esemény utáni tabletta - Öt napig hatásos

MTI

A leggyakrabban alkalmazott sürgősségi fogamzásgátló szer, a levonorgesztrel csak akkor hatásos, ha az együttlétet követő három napon (72 órán) belül beveszi a nő. Ez a hatóanyag különböző márkaneveken a világ 140 országában elérhető, melyek közül mintegy ötven országban recept nélkül beszerezhető.

Recept és korhatár nélkül árusítható az esemény utáni tabletta

MTI

A jövőben recept és korhatár nélkül minden gyógyszertárban beszerezhető lesz Spanyolországban az úgynevezett esemény utáni tabletta, amely a szexuális együttlét utáni közvetlen időszakban képes megakadályozni a terhességet.

Szükséges -e esemény utáni tabletta?

Orvos valaszol - Dr. Petróczi István

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly augusztus 21.-én kezdtem el újra fogamzásgátló tablettát szedni (Dienille), majd egy év elteltével, ez év augusztusában váltottam Cypromixre (régebben ezt szedtem). A tabletta szedés mindvégig folyamatos volt, nem hagytam k

Lehetek terhes?

Orvos valaszol - Dr. Farkas Ágnes

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem fenn áll e a teherbeesés esélye ha a nemi aktus után 4 nappal Ellaone 120 órás tablettát vettem be,viszont 2 órán belül kihánytam.Petéréskor történt a baleset. Hatni fog a gyógyszer vagy későn vettem be?

Esemény utáni tabletta után védekezés nélküli együttlét

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Lehetséges-e teherbeesni az esemény utáni tabletta bevétele után, (72 órás tabletta) ha utána védekezés nélkül történik az együttlét? Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora a teherbeesés esélye a tabletta bevétele után ha valaki védekezés nélkül él nemi

Az esemény utáni tablettát bevettem, de lehetek ettől függetlenül még terhes?

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

Tisztelt Doktor Úr. A menstruációm: július 20-tól 24-ig tartott. 24.-én együtt aludtam a párommal,majd augusztus 1-jén délután lefeküdtünk.Ez volt nekem az első. Használtunk gumióvszert, viszont az aktus közben észrevettük hogy kiszakadt. A párom ne

Esemeny utani tabletta

Orvos valaszol - Dr. Csősz György

Jo napot! Azzal a panasszal fordulok Onokhoz, hogy tortent egy kis baleset tegnap ejjel. A parommal aktus kozben kiszakadt a gumi. Kb. 1 ora mulva ujra megtortent. Elmentunk surgossegi ugyeletre ott felirtak a Rigesoft esemeny utani tablettat. Olvas