• Ecet téma

        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        Étkezési ecettel szinte minden háztartásban találkozunk, de érdemes szert tenni jó minőségű almaecetre is, hiszen finom íze mellett számos egészségre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezik. Az almaecet használata régi korokra nyúlik vissza, már őseink is előszeretettel alkalmazták nem csupán az orvoslásban, hanem az ételek készítése, ízesítése során is. A gyümölcsborecetek közül hazánkban az almaecet felhasználása a legelterjedtebb.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, maró anyag jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztítására, vízkőmentesítésre és óvatosan mérve a jól ismert ételecettel savanyúbb ízt adunk a bablevesnek vagy a lencsefőzeléknek. Méltatlan kép egy olyan alapanyagról, amelynek alkalmazása az emberiség hajnaláig visszanyúlik. Az e havi Táplálkozási Akadémia Hírlevél célja, hogy elkalauzolja az Olvasót az ecetek színes világába, és felélessze a feledésbe merült minőségi ecetek fogyasztásának tradícióját.
        MTI
        Környezetvédők hívták fel a figyelmet arra, hogy egyre nagyobb számban jelennek meg medúzák Nagy-Britannia partjai mentén. A brit vöröskereszt ajánlásokat adott ki a medúzacsípés fájdalmának enyhítésére.
        MTI
        Japán kutatók vizsgálata szerint, a zsíros kosztra fogott egerek lényegesen kevésbé híznak, ha víz helyett ecetes italt fogyasztanak. A testsúlycsökkentésre vágyó emberek számára izgalmas eredményeket a Journal of Agricultural and Food Chemistry közölte.
        MTI
        A közönséges étkezési ecet a népi medicinában már régóta ismert egészségvédő, zsírraktározást gátló hatását igazolta egy friss japán tanulmány - olvasható a LiveScience című amerikai tudományos portálon.