Digitalizáció téma

Hogyan élhetünk hosszú ideig egészségesen – az első digitális egészségügyi konferencia tanulságai

Digital Health Summit

Sikeresen lezajlott a Digital Health Summit, a digitális egészségügy jelenével és jövőjével foglalkozó első hazai konferencia. A szinte már sci-fik világát idéző megoldások és a 417 regisztrált szakember, innovátor és befektető egyértelműen azt mutatják, hogy a területen a korábbinál is jelentősebb fejlődés várható, s hogy a kihívásokhoz rugalmasan alkalmazkodni képes startupok máris lendületbe hozták az egészségügyipar hatalmas tapasztalattal és kapacitással rendelkező szereplőit.

Játékfüggőség - A mentális zavarok közé sorolták

MTI

A mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - adta hírül a BBC News.

A digitális patológia új határai

Debreceni Egyetem

A virtuális és a kiterjesztett valóságra épülő számítógépes alkalmazásokat is használnak a jövőben a patológiai diagnosztikában. A technológiai újdonságokat az Általános Orvostudományi Kar szerdai előadásán mutatták be a szakembereknek.

Nem teher, hanem plusz lehetőség az e-recept

MTI

Nem teher, hanem plusz lehetőség az e-recept - hangsúlyozta a rendszer bevezetéséért felelős miniszteri biztos és a magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva.

Elindult az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér próbaüzeme

MTI

Elindult az úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (eeszt) éles próbaüzeme. Az ellátó intézményeket, orvosokat, gyógyszerészeket a betegadatokkal összekapcsoló rendszer növeli a betegbiztonságot - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

Egészségünkkel kapcsolatos információk a saját kezünkben

Astrid Research Inc.

Képzeljen el egy alkalmazást a mobiltelefonján, amely tartalmazza az összes Önnel kapcsolatos egészségügyi információt és képes azt megosztani más szoftverekkel.

Digitális fogászat - Megdöbbentően pontos technika

Medipress

A szájsebészek a foghelyreállító beavatkozások terén, a közeljövőben sokkal könnyebben és olcsóbban dolgozhatnak majd.