• Bukás téma

    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    Amennyiben Ön szoptat, bizonyára már Önben is felmerült a kérdés, vajon elegendő-e a tej mennyisége a kicsinek. Tegye fel magának az alábbi kérdéseket, és tudja meg, mikor kell segítséget kérnie.
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermekgasztroenterológus
    A fogak romlását nem csak az elhanyagolt szájhigiéné vagy a túl sok cukrozott üdítő, édesség okozhatja. A gyermekkorban jelentkező fogromlás refluxbetegség jele is lehet.
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gyermekgyógyász
    Előfordul, hogy a fél év alatti csecsemő szinte folyamatosan szörtyögő hangot ad ki, évszaktól és attól függetlenül, hogy van-e a környezetében hurutos beteg. Ilyenkor érdemes reflux irányába vizsgálódni, gyakran a gyomorból a nyelőcső irányába visszajutó táplálék okozza a problémát.
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Tisztelt Dr. Nő 6 hetes a kislányom. Egy hete esténként szoptatás után kb. 1 órával nagyon sok visszajön neki. Háton fekszik. Es csak ugy kijön. Nincs öklendezés. Utana nem sír. (Pedig amugy eleg siros baba) Kb. Fél deci- deci. De...
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Az lenne a kérdésem hogy a 3 hónapos kislányom gyakran ki bukizik és van úgy, hogy a d vitamin beadása után való színű, hogy az is ki jön? Adjak e neki még egy cseppet? Mennyi időnek kell eltelnie, hogy felszívódjon? Válaszát...